Low budget

Met deze tips geef jij je tuin een low budget make over

Kijk je weleens naar je tuin en zou je willen dat deze er gezelliger of mooier uit komt te zien? Dan lees je in deze blog met welke tips je jouw tuin een low budget make over kunt geven. Wist je dat de kringloop niet alleen interessant is om interieur pareltjes in op te sporen? Je kunt vaak ook bij de kringloop terecht om wat leuke accessoires voor in de tuin te kopen. Het hoeft niet veel geld te kosten om je tuin er anders en gloednieuw uit te laten zien.

Ga voor een bepaalde stijl en zorg dat alles bij elkaar past

Wil je jouw tuin een goedkope make over geven, dan hoef je vaak niet veel veranderingen aan te brengen om een geheel andere sfeer in de tuin tot stand te brengen. Het mooie aan een low budget tuin make over is dat je zelf kiest welke onderdelen je aan de tuin toevoegt. Je krijgt een wow-effect door voor bepaalde stijlen in de tuin te kiezen. Wanneer de tuinaccessoires goed bij elkaar passen, creëer je in een handomdraai één geheel. Je zou bijvoorbeeld voor een landelijke tuin kunnen kiezen door veel natuurlijke materialen te gebruiken. De minimalistische tuin is erg goedkoop, omdat je hier niet veel tierelantijntjes voor nodig hebt.

Een romantische tuin maak je door voor lantaarns, kleedjes, kaarsen en zachte kussens te kiezen. En zo kun je nog wel even doorgaan.

Kies voor verticaal tuinieren om meer speelsheid te creëren

Wie zegt dat je in de tuin alleen horizontaal kunt beplanten? Wanneer je meer leven in de tuin wil creëren, kun je ervoor kiezen om de muren of de schutting in te zetten als plantenbak. Hoe leuk is het om een hangende tuin te maken? Dit ziet er meteen erg gezellig uit en is makkelijk te maken en te onderhouden. Door verticaal te tuinieren, kun je een saaie muur meteen meer kleur geven. Het enige dat je nodig hebt voor dit low budget doe-het-zelf project zijn stokjes en touw. Je kunt de stokken aan elkaar knopen met touw en er een soort ladder van maken, waar je een klimop plant in verwerkt.

Met deze tips maak je een goedkoop moestuintje

Hoe gaaf is het om je eigen fruit, groente of kruiden te verbouwen in je eigen tuin of op balkon? Moestuinieren hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt namelijk helemaal geen kas nodig, om bepaalde kruiden of groente in je tuin te laten groeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tomatenplantje of aardbeienplant in een pot? Je zou ook een pallet aan de muur kunnen hangen, waar je kruiden zoals peterselie en basilicum in laat groeien. De kruiden kun je vaak vers in de supermarkt kopen in potjes. Je zou ook zelf van andere planten of groente- en fruitsoorten kunnen stekken.

Sommige mensen ruilen stekjes met elkaar in de wijk, dit is een heel handig initiatief om gratis en voor niets aan andere kruiden, fruit- en groenteplanten te komen.

Dit vind je misschien ook leuk...