Low budget

Met deze low budget tips kun jij heel wat geld besparen

Wist je dat je huishouden onderhouden aardig wat geld kan kosten? Gelukkig zijn er meerdere low budget opties en tips om geld te besparen op je huishouden. In deze blog krijg je tips over besparen op je voeding, het doen van de was, maar ook besparen tijdens het poetsen van je huis. Hoe mooi is het om wekelijks en maandelijks geld te besparen? Wat je weer op je spaarrekening kunt zetten voor andere doeleinden? Een huis onderhouden hoeft niet eens zoveel geld te kosten als je er eens bewust voor gaat zitten om low budget opties voor jezelf te verzinnen.

Met deze tips kun je dagelijks geld besparen op de maaltijden die je serveert

Koken is lekker en leuk, hoewel sommige gerechten prijzig kunnen zijn om te maken. Wil je low budget koken? Kies dan vooral voor makkelijke gerechten met een paar ingrediënten, die ook nog eens lekker zijn. Laat culinaire gerechten met dure ingrediënten vaker achterwegen. Verder is het aan te raden om kliekjes te bewaren in bakjes of in de vriezer. Zo gooi je zo min mogelijk eten waarvoor al betaald is weg.

Dit zijn handige low budget tips om toch van een schone en frisse was te genieten

Wanneer je de was doet, denk je er in eerste instantie misschien niet zo bij na dat je veel water en stroom gebruikt. Een goede low budget tip om je was te laten drogen is om voor het opdrogen aan de waslijn te kiezen in plaats van de was in een stroom gebruikende droger te stoppen. Verder kun je ervoor kiezen om pas een was te draaien als je genoeg was hebt om de machine helemaal mee te vullen. Je kunt beter meer in één keer wassen, dan kleine wasjes voor niets te draaien. Heb je toch je favoriete shirt nodig? Was dit dan even met de hand.

Op welke manier houd jij je woning low budget mega schoon?

Wist je dat je zelfs tijdens het schoonmaken van je huis geld kunt besparen? Om je handige low budget tips te geven over het poetsen van je interieur, is het belangrijk dat je logisch nadenkt over de schoonmaak keuzes die je wekelijks maakt. Wanneer je de stofzuiger er bijvoorbeeld bij pakt, betaal je voor stroom, aangezien je de stofzuiger of moet opladen via het stopcontact of dat je de stekker in het stopcontact steekt voor je hem gebruikt. Je kunt beter een aantal keer per week kiezen voor de swiffer en dweil, zodat je de stofzuiger misschien nog maar één of twee keer per week gebruikt. Dit scheelt je uiteindelijk best wat geld.

Laat jij eens in de zoveel tijd de glazenwasser komen? Dan is het een idee om geld te besparen, door je eigen ramen te gaan lappen. Dit is even een beetje moeite en tijd dat je erin steekt, maar het kan je zo tientallen euro’s per maand of kwartaal schelen. Verder is het een leuk idee om je eigen zeep of schoonmaakmiddel met natuurlijke middelen te maken. Dit scheelt je ook weer geld.

Dit vind je misschien ook leuk...