Wooninspiratie

Wooninspiratie voor personen die een kookeiland willen kopen

Hoe gaaf zijn de huizen die over een kookeiland beschikken? Een kookeiland brengt meteen een stukje gezelligheid, luxe en professionaliteit naar je keuken. Je hebt kookeilanden in alle vormen, kleuren en maten. Dit maakt het zo leuk om er eentje uit te kiezen, want je kunt het kookeiland helemaal samenstellen zodat het perfect bij je keuken past. Ben je van plan om een kookeiland aan te schaffen, dan wil je er van tevoren natuurlijk wel meer informatie over inwinnen. In deze blog lees je meer over de afmetingen van het kookeiland, welke voordelen eraan zitten en op welke manier jij je kookeiland kunt stijlen.

Wanneer is je keuken precies geschikt voor een kookeiland?

Voordat je helemaal verliefd wordt op het concept kookeiland, is het belangrijk dat je zeker weet of een kookeiland in je keuken zou passen. Het is goed om te weten dat de minimale maatvoering voor een kookeiland 150 x 90 cm is. Het ligt eraan of je een kookplaat of een wastafel in het kookeiland wil bouwen, want dit kan de maat van het kookeiland vaak nog iets oprekken. Hoe jammer het ook is, een kookeiland past niet altijd in ieder type woning. Je dient voldoende ruimte in huis te hebben en over te houden, mocht het kookeiland geplaatst worden.

Het meest ideale is dat je ruim 100 cm overhoudt tussen de keukenkastjes en het kookeiland. Dan kun je er makkelijk omheen blijven lopen.

Welke voordelen zitten eraan de aanschaf van een kookeiland?

Wie wil het nou niet? Een kookeiland is ideaal in een woning met een open keuken. Door een kookeiland in je keuken te plaatsen heb je in één klap veel meer werkruimte en kun je veel beter koken. Verder houd je het contact met je gezin of vrienden als je een kookeiland plaatst. Het is dus erg gezellig, maar ook nog eens praktisch om voor een kookeiland te kiezen. Daarnaast zorg je ook voor meer opbergruimte als je voor een kookeiland kiest. Dit betekent namelijk dat je direct meer kasten in je keuken plaatst, waardoor je de voorraad aan voedingsmiddelen makkelijk kwijt kunt.

Hoe kun jij je kookeiland op een leuke manier afstijlen?

Heb jij je oog laten vallen op een prachtig kookeiland? Dan kun je ervoor kiezen om het gezellig aan te kleden met verschillende accessoires. Heb je er ruimte voor? Dan kun je ervoor kiezen om leuke barkrukken aan het kookeiland te plaatsen. Op die manier kan je visite bij jou in de buurt zitten als je de lekkerste feestmalen bereidt. Verder doet een grote houten snijplank het ook erg leuk op het kookeiland. Je kunt luxe spatels kopen en deze tentoonstellen of je lievelingskookboeken uitstallen. Het is belangrijk om het kookeiland gezellig te maken, zodat je de leuke sfeer in de keuken een boost geeft. Een mooi beeldje of houtsnijwerk doet het ook erg goed.

Verder kun je prachtige thee- en handdoeken aan je kookeiland hangen. Dit ziet er ook mooi uit en zorgt voor dat beetje extra uitstraling.

Dit vind je misschien ook leuk...