Keuken inspiratie

Tips om te besparen op de aankoop van een nieuwe keuken

Toe aan een nieuwe keuken? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je huidige keuken simpelweg echt aan vervanging toe is? Maar blijft het bij dromen omdat je financieel krap bij kas zit? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Want geloof ons, ook met een relatief klein budget is het mogelijk om een nieuwe keuken te realiseren. Met behulp van de volgende tips wordt het wel heel eenvoudig om de kosten te drukken. Handig wanneer je een klein budget hebt of simpelweg gewoon niet al te veel geld uit wil geven aan een nieuwe keuken. 

Gemiddelde kosten 


Voordat je aan de slag gaat met de volgende tips, is het waarschijnlijk goed om alvast een beetje een idee te krijgen van de gemiddelde kosten. Keukens zijn nou eenmaal niet goedkoop. Voor een gemiddelde keuken betaal je toch al snel tussen de 12.000 en 20.000 euro. Dan is montage meestal nog niet eens inbegrepen. Veel mensen schrikken van deze bedragen. Gelukkig zijn er ook manieren om op deze kosten te besparen. Door slimme keuzes te maken, kun je duizenden euro’s besparen. 

Wees op de hoogte van alle mogelijkheden 

Allereerst is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Als je niet weet wat er mogelijk is, dan wordt het heel lastig om de juiste keuzes te maken. Bovendien bespaar je zo uiteindelijk ook heel veel tijd wanneer je de keuken daadwerkelijk gaat kopen. Probeer in de weken en maanden voorafgaand aan de aankoop daarom zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Doe inspiratie op met behulp van Pinterest, bezoek verschillende winkels, vraag offertes op, laat je adviseren door een expert en ga zo maar door. Door te vergelijken en te weten wat er mogelijk is, zie je ook waar er mogelijkheden zijn om te besparen. 

Niet al te veel poespas 

De makkelijkste manier om te besparen is door een minimalistische keuken uit te zoeken. Eentje zonder al te veel poespas. Kies dus echt voor een basisopstelling en zo min mogelijk luxeproducten. Wanneer je voor weinig maatwerk kiest, bespaar je ongelooflijk veel geld. 

We kunnen het ons echter wel voorstellen dat je de keuken graag wat specialer maakt. Zodat deze iets meer bij de rest van de woning past of gewoon wat persoonlijker aanvoelt. Als je een beetje handig bent, zijn er gelukkig ook manieren om de meest simpele keuken op te pimpen. Bijvoorbeeld door de kranen zelf te vervangen of misschien zelf wel een eigen werkblad te maken. Zo ziet de keuken er direct anders uit, zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven. 

Vergelijken 


Vergelijken loont. Laat je daarom niet verleiden om direct een beslissing te nemen als je een mooie keuken gevonden hebt, maar kijk eerst nog verder. Je kunt op verschillende plekken offertes opvragen of in elk geval informatie verzamelen. Op die manier weet je zeker dat je de goedkoopste deal kunt sluiten. 

Dit vind je misschien ook leuk...