Keuken inspiratie

Op welke manier kun je een functionele keuken in huis halen?

Wat leuk dat je inspiratie op wil doen voor je nieuwe keuken! Wanneer je een keuken samenstelt is het belangrijk dat je voor een ontwerp en indeling kiest die goed bij je past. Daarnaast is het belangrijk om je leefsituatie te analyseren, breng je graag tijd door in de keuken, wil je er ook gasten ontvangen of een huiswerkplek van maken voor de kids? Het mooie is dat je zelf bepaald welke elementen je in de keuken laat opnemen. In deze blog leer je meer over hoe je voor een functionele keuken kunt zorgen. Verder krijg je tips om je keuken zo slim mogelijk mee in te richten.

Wat kun je doen voor je de keuken laat ontwerpen?

Om een goed beeld van al je wensen met betrekking tot de nieuwe keuken te krijgen, kun je voorwerk doen voordat je bij een keukenwinkel langsgaat. Bepaal van tevoren alvast hoeveel voorraadkasten of planken je in de keuken wil verwerken. Haal je vaak meerdere boodschappen in huis, of bekijk je per dag wat je gaat eten? In hoeveel kastjes zou je graag spullen opbergen? Heb je veel borden, pannen en bestek wat je kwijt wil in de keuken? Hierna kun je nadenken over de spoelbak, je kunt namelijk uit één of twee spoelbakken kiezen. En daarna is het een goed idee om na te denken of je de vuilnisbak los of in een kast wil plaatsen.

Hierna kun je alvast nadenken over hoeveel keukenblad je ongeveer in gedachten hebt. Heb je veel bereidingsplekken nodig, dan kun je bijvoorbeeld voor een kookeiland kiezen. Wanneer je graag kookt en je ook bepaalde keukenapparatuur in huis hebt, dien je daar ook wel voldoende ruimte voor te krijgen.

Op welke manier maak jij van je keuken een slimme variant?

Je zou bijvoorbeeld voor hoekkasten met draairekken kunnen kiezen. Verder is het voor iedereen wisselend of zij liever met lades of deuren in de keuken werken. Vaak worden lades als de slimme optie gezien, omdat je die bij het openen ervan meteen in het geheel kunt bekijken. Je ziet direct wat er voor- en achterin de lades ligt. Wanneer je voor diepe lades kiest met een hoge zijkant, kun je er trouwens ook heel makkelijk spullen in opstapelen en opbergen.

Daarnaast kun je voor verschillende varianten van ingebouwd keukenapparatuur kiezen. Wil je een mooi fornuis, oven, stoomoven of een ingebouwde magnetron? Dan ziet het er voor het oog een stuk mooier uit als ze bijna onzichtbaar in het design van de keuken worden gestoken. Ben je van jezelf erg lang of juist kleiner dan de meeste mensen? Dan is het een goed idee om je keukenblad aan je eigen lengte aan te passen. Dit voorkomt dat het te hoog of te laag is en zorgt daarmee dat je geen last krijgt van je nek tijdens het koken.

Welke materialen passen bij je?

Natuursteen, RSV en kunststof zijn goede materialen voor in de keuken. Laat je van tevoren informeren over het feit of het materiaal wat je in gedachten hebt ook makkelijk schoon te houden en duurzaam is.

Dit vind je misschien ook leuk...