Keuken inspiratie, Low budget, Wooninspiratie, Woontips

Geef jouw keuken een low-budget make-over!

Wil jij liever niet te veel geld uitgeven aan een compleet nieuwe keuken maar wil je toch wat betaalbare verbeteringen aanbrengen? Dan kan je erg veel doen om jouw keuken er weer gloednieuw en een stuk gezelliger uit te laten zien. Wist je dat je een aantal kleine veranderingen kunt aanbrengen die jouw keuken er direct frisser uit laten zien? Denk eens aan het vervangen van de handvaten van jouw keukenkastjes en lades? Of het verven van de achterwand in jouw keuken. In deze blog lees je alles over hoe jij jouw keuken een low-budget make-over kunt geven.

Aan de slag met een grote schoonmaak

Wanneer jij jouw keuken er weer zo goed als nieuw uit wil laten zien, is het belangrijk dat je eerst een grote schoonmaak houdt. Hiermee wordt zowel een schoonmaak met doekjes als het weggooien van alles wat je niet gebruikt of nodig hebt bedoeld. Door de jaren heen ben je waarschijnlijk allerlei dingen gaan verzamelen zonder dat je dit direct doorhad. Gooi alles wat niet bij jouw idee van een mooie en rustige keuken past daarom weg. Wanneer je de hele keuken van onder tot boven een intense poetsbeurt hebt gegeven, is het tijd om wat subtiele veranderingen aan te brengen.

Tips om jouw keuken een betaalbare upgrade te geven

Op internet kun je genoeg inspiratie voor prachtige keukens opdoen. Verdiep je hier rustig in en kom erachter wat jij nou echt mooi vindt. Voor de creatievelingen werkt het goed om een moodboard te maken. Vaak kunnen kleine veranderingen of het kopen van bepaalde accessoires al helpen om jouw droomkeuken te creëren. Voor goedkope accessoires, kastjes of zelfs tegels kun je vaak bij de kringloopwinkel terecht. Je zou er ook voor kunnen kiezen om jouw keukenkastjes voor meerdere planken in te ruilen. Daarmee creëer je een open en speelse keuken. Zet hier vooral een plantje, kruidentuin of wat potten met inhoud neer. Pas wel op dat dit jouw keuken niet te druk maakt.

Een nieuwe look voor jouw keuken kan ook door een nieuw keukenblad bereikt worden. Wanneer je dit te duur vindt, kun je ervoor kiezen om jouw bestaande keukenblad met een goede kwaliteit designfolie te beplakken. Vooral de marmeren design stickers voor op keukenbladen zijn nu erg populair. Deze geven jouw keuken bovendien direct een luxe uitstraling. Wanneer je de achterwand in jouw keuken nu ook wel hebt gezien kun je die meteen ook met de folie beplakken. Zo creëer je één geheel en een totaal nieuwe look.

Als laatste zou je ervoor kunnen kiezen om jouw keukenkastjes te schilderen. Wist je dat een ander handvat of greepje ook al veel voor de uitstraling van jouw keuken doet? Dit hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Een nieuwe kraan zou het ook goed doen, wie weet kun je die op marktplaats of bij de kringloopwinkel scoren.

Dit vind je misschien ook leuk...