Een vloerkleed een must voor iedere woonkamer!
Babykamer inspiratie, Kinderkamer inspiratie, Slaapkamer inspiratie, Woondecoratie, Wooninspiratie, Woontips

Een vloerkleed: een must voor iedere woonkamer!

Heeft jouw woonkamer nog geen mooi vloerkleed liggen? Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Een vloerkleed kan een ruimte direct een stuk warmer aan laten voelen en een mooi rond kleed op de vloer van je woonkamer geeft direct een huiselijk gevoel. Dit is waarom iedere woonkamer een mooi vloerkleed nodig heeft.

Sfeer

Het ziet er ontzettend ongezellig uit wanneer er te veel lege ruimte is in je woonkamer. Wanneer je een grote woonkamer hebt kan een groot deel van de vloer al snel leeg zijn en dat maakt het geheel een beetje koud. Zonde, want met een mooi vloerkleed kun je ontzettend veel toevoegen aan je woonkamer. Een groot rond vloerkleed 300 cm in de zithoek maakt het geheel bijvoorbeeld direct een stuk zachter en kleurrijker. Vloerkleden zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Ga op onderzoek uit en vindt een vloerkleed dat perfect past bij jouw persoonlijke stijl.

Warmte

Vloerkleden hebben een heerlijke isolerende werking. Naast dat jouw woonkamer er een stuk gezelliger uitziet, hoef je met een mooi vloerkleed ook geen last meer te hebben van koude voeten. Zeker een hoogpolig vloerkleed (dat wil zeggen: hoog opstaande stofdeeltjes, dus lekker dik) zorgt ervoor dat er niet te veel warmte verloren gaat via de vloer. Daarnaast heeft een vloerkleed niet alleen een isolerende werking wat betreft warmte, maar ook wat betreft geluid. Je hoeft voortaan dus geen last meer te hebben van de onderburen en zij niet langer van jou!

Stylen

Als je je kleed onder de bank wilt leggen kun je de bank het beste voor twee derde op het kleed zetten. Dat oogt het meest harmonieus. De zithoek is een uitstekende plek voor een vloerkleed, maar een groot vloerkleed onder de eettafel misstaat ook zeker niet. Houd er rekening mee dat je een laagpolig vloerkleed pakt wanneer je van plan bent om meubels op je vloerkleed te plaatsen. Wanneer je meubels op een hoogpolig vloerkleed plaatst loop je het risico dat het gewicht van de meubels het kleed onomkeerbaar indeukt. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Heb jij al een vloerkleed in de woonkamer?

Dit vind je misschien ook leuk...