Woondecoratie

Waarom past rotan zo goed in een natuurlijk en rustig interieur?

Weet jij wat rotan is? Sommige mensen weten direct dat het over rieten stoelen gaat en anderen raken er een beetje door in de wat en weten niet waar zij deze term aan kunnen koppelen. Ben je een echte natuurliefhebber en weet je veel over de verschillende natuurlijke materialen die je ook in je interieur kunt gebruiken? Dan weet je dat rotan een verzamelnaam is voor een soort liaan, waarvan je gevlochten meubels kunt maken. In deze blog lees je hoe jij rotan in je interieur kunt combineren voor meer natuurlijke en rustige elementen in huis.

Dit materiaal is geschikt voor ieder interieur

De moderne rotanmeubels die je vandaag de dag kunt kopen zien er prachtig en minimalistisch uit. Dit materiaal is een stuk populairder geworden en past in allerlei soorten inrichtingen. Rotan zorgt ervoor dat je een goede aanvulling kunt doen op de meubelen die je al in huis hebt. Doordat het van een natuurlijk materiaal gemaakt is, kun je jouw interieur er een frisse en rustige uitstraling mee geven. Het valt op en zorgt ervoor dat de ruimte waarin je dit materiaal inzet een leuke twist krijgt. Leg zachte gestoffeerde kussens in je rotanstoel en creëer direct een heerlijke comfortabele zit plek voor jezelf en de rest van het gezin.

Daarnaast is rotan een erg sterk materiaal wat niet snel stuk gaat. Als je in een rotanmeubel investeert, zal je er dus jarenlang plezier van hebben. Dit maakt van deze meubels direct een duurzame en waardevolle investering.

Hoe houd jij je rotan mooi?

Zoals je net al kon lezen is rotan erg duurzaam materiaal wat niet snel kapot zal gaan. In de loop der tijd kan het wel zo zijn dat sommige gevlochten stengels loslaten of afbreken. Heb je een rotanmeubel gekocht waar je ook op kunt zitten? Dan ga je in de toekomst slijtage opmerken. Gelukkig kan een meubelmaker op dat moment veel voor je betekenen. Zij zouden bijvoorbeeld een nieuwe leuning of een ander zitting voor je in het rotanmeubel kunnen maken. Daarnaast kun je rotan makkelijk verven, vraag aan een expert of de verf die je gebruikt goed blijft zitten en geef je rotanmeubel een fris nieuw kleurtje. Wanneer de slijtage niet meer te verhelpen is, kun je beter voor een nieuw rotanmeubel kiezen.

Wat is poly rotan?

Poly rotan is de kunstmatige versie van de natuurlijke rotan. Deze vorm wordt vaak ingezet om tuinmeubelen van te maken. Natuurlijke rotan kan niet goed tegen de verschillende Nederlandse weersomstandigheden, maar de poly rotan variant kun je het hele jaar buiten laten staan zonder dat het beschadigd wordt. Het mooie van de poly rotan is dat het er precies hetzelfde uitziet als de echte rotan. Deze variant heeft nog minder onderhoud nodig en gaat ook jarenlang mee. Op deze manier kun je jouw liefde voor rotan zowel binnenshuis als in de tuin naar voren brengen. In combinatie met al het groen wat je in de tuin hebt staan kun je een Caribische of jungle achtige sfeer creëren.

Dit vind je misschien ook leuk...