Woondecoratie

Met deze versiering aan de wand, geef jij je interieur een boost

Heb je een geweldig interieur, maar zoek je nog naar een manier om de muren in huis meer tot leven te laten komen? Dan is wanddecoratie precies waar je naar op zoek bent. Het leuke aan wanddecoratie is dat je dit per seizoen of na een aantal jaar kunt wisselen voor andere pronkstukken. Soms kan het lastig zijn om de juiste kunst, decoratie of foto aan je muur te kiezen. Vandaar dat je in deze blog alvast inspiratie kunt opdoen. Je leest onder andere wat wanddecoratie is en in welke ruimten je dit kunt toepassen. Verder lees je wat de voordelen van wanddecoratie zijn en uit welke verschillende soorten je kunt kiezen.

Wat is wanddecoratie en in welke ruimte komt dit tot z’n recht?

Wanddecoratie zorgt ervoor dat je de muren in huis kunt opfleuren op een manier die bij je past. Je kunt van alles verzinnen, want als het mogelijk is om het aan de muur op te hangen, dan is het een vorm van wanddecoratie. Soms dien je de plek voor de wanddecoratie op te meten. Zo weet je zeker of de wanddecoratie boven de bank of eettafel in het midden hangt. Wanddecoratie kun je in alle ruimten in huis kwijt. Het maakt niet uit of je het in de keuken, woonkamer, slaapkamer, het toilet of op zolder of je thuiskantoor ophangt.

Wat zijn de voordelen van prachtige wanddecoratie in huis?

Wanddecoratie hoeft niet duur te zijn om mooi te zijn. Je kunt voor ieder budget de mooiste soorten uitkiezen. Je zou zelfs je eigen wanddecoratie kunnen maken. Wat dacht je van een familiefoto die je op plexiglas laat uitvergroten? Dit zorgt direct een hele persoonlijke touch aan je interieur. Verder helpt wanddecoratie om je muren er sfeervoller uit te laten zien. Zorg dat de kleur van de muur een rustige basis vormt. Dan kun je zelf bepalen of je de wanddecoratie er flink tegen wil laten afsteken, of dat je liever voor iets kiest dat inblend met de rest.

Wanneer je voor muurstickers op de muur denkt, kun je zo nu en dan wisselen, aangezien de meeste muurstickers makkelijk en zonder schade aan de muur te verwijderen zijn. Je boort geen gaten in de muur, waardoor de muur altijd intact blijft.

Kies uit verschillende soorten wanddecoratie voor meer sfeer in huis

De meest bekende vormen van wanddecoratie zijn schilderijen, foto’s, muurstickers, opgehangen spiegels en andere accessoires voor aan de muur. Schilderijen en foto’s bestaan in alle soorten, kleuren en maten. Het is een goed idee om kunst qua kleur af te stemmen op de rest van je interieur. Hierdoor zie je dat de ruimte waarin je dit gebruikt één samenhangend geheel wordt. Je zou ook voor planken aan de muur kunnen kiezen, waar jij je favoriete boeken, fotolijstjes, een mooi beeldje of andere woonaccessoires op tentoon kunt stellen. Op die manier kun je de wand helemaal op je eigen manier tot leven brengen. Verder zijn rotan cirkels in verschillende maten of kleuren een leuke optie voor aan de muur.

Dit vind je misschien ook leuk...