Wooninspiratie

Hoe richt jij het kleinste kamertje van jouw huis in?

Soms wordt deze kamer vergeten omdat het niet per se een ruimte in huis is waar jij veel tijd doorbrengt. Dan hebben wij het over de wc. Sommige mensen hebben er maar één van in huis en anderen hebben er twee of zelfs drie. Wist je dat er heel veel manieren bestaan waarop jij jouw toilet leuk kunt inrichten? Er zijn zelfs verschillende stijlen die jij voor deze ruimte kunt inzetten. Wat dacht je van een stoere, gezellige of juist een heel moderne wc? Je kunt genoeg accessoires vinden om jouw wc om te toveren tot een mooie ruimte die aansluit bij de rest van jouw woonstijl. In deze blog lees je alles over het inrichten van jouw toilet.

Kies voor kleur

Wist je dat een mooi behangetje met een leuke print of een prachtige verflaag al veel voor jouw toilet kan betekenen? Doordat de wc in huis vaak een kleine ruimte is, is het niet de bedoeling dat je er te veel spullen of er een te drukke ruimte van maakt. Kies daarom voor kleur of een leuk printje op één van de muren en houdt de andere muren dan zo rustig mogelijk. Je wil natuurlijk niet dat de muren op je afkomen wanneer je deze kleine ruimte instapt. Zowel wat fellere als donkere kleuren doen het vrijwel altijd goed in deze kleine ruimte. Wanneer je van kleur houdt kun je het beste voor een fel kleurtje op één van de toiletmuren gaan.

Spiegels laten de ruimte groter ogen

Het geheim van een goede spiegel is dat deze de ruimte waarin hij hangt direct grootser kan laten ogen. Behalve dat een spiegel de ruimte groter maakt, ziet de ruimte er ook lichter uit. Vooral vrouwen zijn gek op spiegels, denk je maar eens in waarom er altijd zulke lange rijen bij het damestoilet staan. Het is een handig accessoire waardoor je snel jouw haar en make up kunt checken na jouw toiletbezoek. Het leuke is dat je spiegels in allerlei vormen, maten en kleuren kunt kopen. In plaats van één grote spiegel zou je ook voor een aantal kleine spiegeltjes kunnen kiezen. Dat geeft meteen een speels effect aan jouw toiletruimte.

Voeg een aantal leuke accessoires toe voor the finishing touch

Of het nu om een vaasje met mooie (droog)bloemen of om een prachtig ontworpen handdoekje gaat. Accessoires zorgen ervoor dat jouw toilet een persoonlijk tintje krijgt. Van zeeppompjes tot een leuk kleedje. Niets is te gek en helpt jouw toilet naar een hoger niveau. Sommige mensen zweren bij leuke geurkaarsen of leuke ophanghaakjes voor de handdoekjes. Ook wandplanken of een leuk bijzettafeltje kunnen bijdragen aan een sfeervol ingericht toilet.

Dit vind je misschien ook leuk...