Op zoek naar de juiste schilder voor jouw schilderklus
Woontips

Op zoek naar de juiste schilder voor jouw schilderklus

Als je op zoek gaat naar de juiste schilder voor jouw klus, zul je al snel ontdekken dat je keuze in overvloed hebt. Bij het zoeken in een zoekmachine op internet vind je al snel duizenden zoekresultaten. Het is dan ook niet gek dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet, zeker als je weet dat de ene schilder de andere niet is. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je op zoek bent naar de juiste schilder voor jouw schilderklus.

De eerste stap voor het vinden van de juiste schilder

Heb je twee linkerhanden of heb je doodgewoon geen zin of geen tijd om zelf te schilderen dan wil je natuurlijk je schilderklus uitbesteden aan een goede schilder. De eerste stap die je hierbij kunt zetten is eens rond te vragen onder vrienden, familie en kennissen. Misschien hebben zij ervaring met een goede schilder en past deze uitstekend bij jouw klus. Een andere optie is om eens rustig in de buurt rond te kijken. Misschien heb je geluk en is daar een schilder aan het werk. Zeker in de huidige tijd waarin zo goed als iedereen het huis aan het opknappen is, is deze kans zeer reëel. Je kunt dan aanbellen en eens navragen of de klus naar tevredenheid wordt uitgevoerd en of de bewoners deze schilder ook zouden aanraden. Misschien mag je zelfs wel een blik werpen op het geleverde werk en kun je met eigen ogen constateren of de kwaliteit van het werk goed is of te wensen over laat.

De kosten van je schilderklus

Natuurlijk wil je graag weten wat de totale schilderklus je gaat kosten. Wees je er echter van bewust dat de prijs niet altijd het belangrijkste is. Veel mensen staren zich blind hierop en willen natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn. Wees je er echter van bewust dat goedkoop in heel veel gevallen duurkoop is en dat is met een schilderklus niet anders. Het voordeel moet namelijk ergens vandaan komen en in veel gevallen wordt er daarom een concessie gedaan aan het gebruikte materiaal, de technieken die gebruikt worden en de voorbereidende werkzaamheden. Het resultaat is dat je minder lang plezier hebt van de werkzaamheden en dat dit zelfs aanverwante problemen kan veroorzaken.

Checklist voor de offerte

Wees dus verstandig en laat minimaal 3 offertes opmaken. Wees niet verbaast als er verschillen in prijs zitten. Niet alleen vanwege de hierboven beschreven redenen maar ook omdat niet iedere schilder hetzelfde werkt en de werkzaamheden op dezelfde manier berekend. De ene schilder Apeldoorn is natuurlijk de andere niet.

Hieronder vind je een checklist met punten waar je op kunt letten als je op zoek bent naar een schilder die past bij jouw schilderklus. Hoe uitgebreider de schilder zijn werkzaamheden namelijk in de offerte toelicht, hoe minder kans op misverstanden.

  • Hoe berekent de schilder de prijs? Dit kan namelijk via een uurtarief of met een vaste prijs. Wordt de prijs echter berekend als richtprijs dan is voorzichtigheid geboden. De definitieve prijs wordt hierbij namelijk pas vastgesteld als de klus geklaard is en je zal de eerste niet zijn die voor vervelende verassingen komt te staan.
  • Hoe lang denkt de schilder nodig te hebben voor de klus? Natuurlijk spelen de weersomstandigheden hierbij een rol maar gemiddeld kan er zeker wel een indicatie van het aantal dagen gegeven worden.
  • Hoeveel lagen gaat de schilder aanbrengen? Ziet het schilderwerk er nog redelijk goed uit dan is 1 laag vaak voldoende. Is de verf echter flink afgebladderd of gaat het om kale kozijnen dan kunnen er zomaar meer lagen verf nodig zijn om de boel dekkend te krijgen.
  • Werkt de schilder met kwaliteitsverf of met een huismerk?
  • Krijg je garantie op het schilderwerk en zo ja hoe lang?

Dit vind je misschien ook leuk...