Low budget

Op deze manier geef jij je slaapkamer een betaalbare make-over

Wil jij je slaapkamer graag een make-over geven? Dan hoeft dat helemaal niet duur te zijn en kun je zelfs met een klein budget al wat leuke veranderingen aanbrengen. Soms is het leuk om kleine veranderingen aan te brengen, waardoor je slaapkamer er weer als nieuw uitziet. Op die manier geniet je met een low budget van een leuke nieuwe sfeer in de slaapkamer. In deze blog lees je een aantal handige tips terug waarmee jij je slaapkamer de make-over kunt geven die je voor ogen hebt.

Stel je eigen budget samen

Heb je een klein budget maar wil je wel wat geld uitgeven aan nieuwe aanwinsten voor in de slaapkamer? Dan is het een goed idee om je budget van tevoren op te stellen. Bepaal hoeveel geld je in totaal wil uitgeven en welke spullen je in ieder geval écht nodig hebt. Wanneer je een duidelijke lijst opstelt, is het makkelijk om je aan je budget te houden. Daarnaast is het leuk om creatief met je geld om te gaan en kun je ook met een klein budget superleuke spullen voor in de slaapkamer kopen. Iets hoeft niet duur te zijn, om mooi te zijn!

Verander de meubels van richting

Wil jij je slaapkamer een nieuwe look geven en zijn je meubels nog steeds van goede kwaliteit? Dan kun je al heel veel bereiken door de richting van je bed, de plek van je televisie en je kledingkast te verwisselen. Op die manier voelt het net alsof je een nieuwe slaapkamer hebt, omdat je de inhoud van de kamer op een andere manier hebt ingericht. Dit heeft een leuk effect en wie weet slaap je daar zelfs nog veel beter door. Soms kan slapen onder een raam in de winter voor kou zorgen, dus wanneer jij je bed in die periode ergens anders neerzet, heb je zulke kleine probleempjes direct ook verholpen.

Recycle en ga eens tweedehands shoppen

Ben jij je oude nachtkastje zat? Probeer dan eens om hier een ander meubel of accessoire van te maken. Wanneer je jouw meubels recyclet, geef je ze een nieuw uiterlijk of plekje waardoor het direct anders zal lijken. Het mooie is dat het recyclen van je huidige meubels of accessoires je weinig geld kost. Wanneer je niet creatief bent ingesteld, zou je eens naar de kringloopwinkel kunnen gaan. Vaak staan daar hele leuke dingetjes te koop voor zachte prijzen. Wie weet vind je wel iets voor in je slaapkamer waar je al jaren naar op zoek was.

Gezellige verlichting geeft je slaapkamer een boost

Wil je meer gezelligheid of sfeer in je slaapkamer brengen? Pak de kerstlichtjes dan eens uit de kelder of van zolder. Kerstlampjes zijn de perfecte sfeerverlichting voor in de slaapkamer. Het zachtgele licht zorgt voor romantiek en gezelligheid. Daarnaast zou je voor een klein nachtlampje kunnen kiezen die ook niet te fel schijnt. Het is tijd om heerlijk tot rust te komen in de slaapkamer en van de sfeervolle verlichting te genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...