Let hier op bij het kiezen van een badmat
Badkamer inspiratie

Let hier op bij het kiezen van een badmat

Een mooie badmat hoort eigenlijk in iedere badkamer. Niet alleen zorgen badmatten ervoor dat je warme voeten houdt als je je tanden staat te poetsen, ze voorkomen ook het uitglijden als je uit de douche of het bad stapt. Badmatten zijn vandaag de dag in allebei soorten en maten verkrijgbaar. Dan wordt een nieuwe badmat kiezen een eitje zul je denken. Toch zijn er een aantal zaken om op te letten bij het kiezen van een badmat. Wij gaan je er in dit blog meer over vertellen.

Een heerlijke hoogpolige badmat is absoluut de juiste keuze, toch?

Bij het kiezen van een badmat gaat voor veel mensen de eerste keus vaak uit naar z’n heerlijk zacht hoogpolig exemplaar. Zo eentje waar je voeten in wegzakken als je erop staat en waar je de koude ondervloer zeker niet door heen zult voelen. Dit is heerlijk natuurlijk maar wees je er van bewust dat zo’n hoogpolige badmat een stuk langzamer droogt dan de laagpolige exemplaren. Daarnaast is het zaak je ervan bewust te zijn dat tussen de hoge polen van de badmat veel meer vuil blijft hangen dan bij andere badmatten het geval is. Het is dus belangrijk om hoogpolige allereerst goed te laten drogen na gebruik. Dit kun je het beste doen door de badmat buiten of over een wasrek of een stang in de douche uit te hangen. Daarnaast is het zaak dit soort badmatten regelmatig te wassen om onhygiënische toestanden te voorkomen.

Koop een badmat met antislip laag

In een badkamer is het vaak een vochtige aangelegenheid. Zeker als je net uit bad of onder de douche vandaan gestapt bent. De tegels worden vochtig en glibberig waardoor een ongeluk of een glijpartij met nare gevolgen niet uitgesloten is. Zorg er daarom voor dat je een badmat met antislip laag aanschaft. Dit voorkomt dat de badmat weg schuift en jij kunt uitglijden. Daarnaast zorgt deze laag er ook voor dat de badmat strak blijft liggen waardoor het geheel wat strakker oogt.

Kies de badmat die past bij je badkamer

Dit is misschien een beetje een open deur maar je zult verbaasd staan hoe snel je hier de mist mee in gaat. Badmatten zijn namelijk in allerlei vormen en maten verkrijgbaar en als jij niet precies de juiste maten van de plaats waar je badmat komt te liggen weet, kun je wel eens bedrogen uitkomen. Het is belangrijk dat de badmat aansluit op de rest van de badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, is het niet zo’n goede keuze om een grote badmat te kopen. Omgekeerd (dus een grote badkamer met een piepklein badmatje) is misschien ook niet de beste keuze. Kies dus altijd de badmat die past bij je badkamer.

Ga voor een wasbare badmat

Waarschijnlijk wordt je nieuwe badmat dagelijks gebruikt en dus ook nat of minimaal vochtig. Om ervoor te zorgen dat er geen schimmel in de badmat kan ontstaan, is het zaak de badmat met enige regelmaat te wassen. Doe dit minimaal op 40 graden zodat de meeste kiemen en bacteriën gedood worden. Veel badmatten kunnen daarna niet in de droger omdat ze dan bijvoorbeeld hun antislip laag verliezen. Het beste is dus om na het wassen de badmat uit te hangen om deze goed te laten drogen.

Dit vind je misschien ook leuk...