De badkameraccesoires van 2021
Badkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

De badkameraccesoires van 2021!

Het nieuwe jaar komt er weer aan en er zijn leuke nieuwe trends in accessoires voor je badkamer. De badkamer wordt nog wel eens vergeten als het op inrichting aankomt. Zullen we dat in 2021 eens helemaal anders doen?

1. Ronde spiegel

Wat is het eerste wat je doet als je in de badkamer komt? Uiteraard kijk je in de spiegel. In 2021 is een ronde spiegel helemaal in voor de badkamer. In andere kamers van het huis heeft deze vorm voor een spiegel al zijn intrede gemaakt. Het is een mooie manier om rechthoekige lijnen te doorbreken, ook in de badkamer. En als je kiest voor een ronde spiegel met zachte verlichting, wordt die eerste blik in de spiegel ook altijd aangenaam.

2. Cortenstaal

In de tuin is het al heel gewoon om dit bijzondere materiaal te gebruiken. In de vochtige omgeving van de badkamer komt er een mooie laag roest op die daarna het item beschermt. Dit staal geeft een lekker stoer uiterlijk aan de badkamer en kan bijvoorbeeld perfect worden gecombineerd met betonlook of natuursteen. Ook een leuk idee voor jouw badkamer?

3. Sfeerverlichting

De badkamer is een plaats om je lekker te ontspannen, misschien in je eigen (bubbel)bad of zingend onder je regendouche. Daarbij past ook sfeerverlichting en daar ontbreekt het nog wel eens aan in Nederlandse badkamers. Tenslotte wil jij ook niet dat het licht dat in de spiegel schijnt te weinig warmte heeft. Steeds meer leveranciers maken ook voor de badkamer sfeerverlichting die ook geschikt is voor deze vochtige omgeving. Kleuren zijn hierbij ook beslist een toevoeging indien je voor de juiste kiest. Wat dacht je van een paar mooie spots zodat de badkamer er ineens een stuk ruimer uitziet. Licht doet overal wonderen en ook in de badkamer

4. Hotel Chique

Waar denk jij aan bij een luxe badkamer in een hotel met vijf sterren? Rijke materialen, messing of goudkleurige kranen, marmer en goud etc. Een kamer in deze stijl ademt weldaad uit en dat kan je ook bereiken in jouw badkamer. Wist je trouwens dat wit marmer met groene aders steeds meer terrein wint als het gaat om deze stijl? Je hoeft uiteraard niet meteen je hele badkamer te gaan verbouwen. Met een aantal leuke accessoires in de juiste stijl kan ook jij je laten omarmen door luxe. Vergeet niet een aantal heerlijk zachte en grote handdoeken toe te voegen.

5. Soft Scandinavic

Het Scandinavisch interieur rukt steeds meer op in de andere kamers van het huis en derhalve kan de badkamer ook niet achterblijven. De nieuwe trend is ‘soft’ en dat houdt in dat je kiest voor pastelkleuren en dat combineert met hout. Een nieuw douchegordijn in een pasteltint verandert meteen de sfeer in je badkamer. Een paar houten krukjes en andere meubels in lichte houttinten maken het plaatje echt Scandinavisch. Uiteraard geldt ook hier dat bij een nieuwe badkamer je ook voor zaken als tegels, wasbakken en douche of bad de kleuren geheel op de stijl kan aanpassen.

Dit vind je misschien ook leuk...