Dit is waarom jij een regendouche in de badkamer wil
Badkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Dit is waarom jij een regendouche in de badkamer wil

Wil jij jouw badkamer graag een upgrade geven en ben je verliefd geworden op al die mooie regendouches die je op social media voorbij ziet komen? Wij voelen met je mee. Een regendouche is geweldig, werkt ontspannend en ziet er ook nog eens mooi uit. De meeste regendouches zorgen ervoor dat jouw badkamer een luxe uitstraling krijgt. In deze blog lees je wat de voordelen van een regendouche zijn. Daarnaast geven wij je wat tips zodat je weet of de regendouche bij jouw huis past.

Wat is een regendouche precies?

Een regendouche is een grote douchekop waar in één keer veel water uitkomt. Wanneer je eronder staat lijkt het wel of je in de regen staat, vandaar de naam. Dit soort douches kom je vaak in hotels of in luxe vakantiehuizen tegen. De regendouche heeft een luxe uitstraling en voelt heerlijk op jouw lijf aan. Doordat de regendouche vaak lekker warm en met een goede waterkracht uit de douchekop komt, heeft de douche een kalmerend effect op jouw lichaam en geest. Sommige mensen vertellen toch weleens dat zij rustig worden wanneer de regen tegen hun slaapkamerraam tikt? Dit effect boots je makkelijk na door het laten plaatsen van een regendouche in jouw badkamer.

Welke voordelen zitten er aan de regendouche gebonden?

Doordat de regendouche een bredere douchekop heeft, komt er meer water naar beneden wat beter over jouw hele lichaam wordt verdeeld. Koude ochtenden onder de douche met een klein straaltje zijn verleden tijd. Jouw rug zal het niet meer koud hebben wanneer jij jouw gezicht aan het wassen bent. Daarnaast heeft een regendouche een luxe uitstraling en geeft het je een ontspannen gevoel wanneer je eronder staat. De krachtige en brede schaal geeft je als het ware een hoofd, nek en schoudermassage. Bovendien is de straal breed genoeg voor twee personen, dat maakt het douchen extra leuk!

Waar moet je op letten als jij jouw regendouche koopt?

Wanneer jij voor jouw regendouche gaat shoppen is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. De regendouche is er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Des te groter de douchekop is, des te meer water de regendouche nodig heeft om op volle kracht te kunnen werken.

De regendouches hebben erg veel water nodig, waardoor het niet altijd een ‘goedkope’ keuze is. In sommige huizen met een verouderde CV-ketel zal een regendouche niet veel aan jouw doucheplezier kunnen toevoegen. Er wordt dan te weinig water warm gemaakt om de regendouche zo goed mogelijk te laten werken. Je zou ervoor kunnen kiezen om een nieuwe CV-ketel te laten plaatsen of een geiser of boiler voor jouw regendouche te laten plaatsen. Dit kost even geld maar dan heb je er wel jaren plezier van.

Dit vind je misschien ook leuk...