Tuin inspiratie

Uit welke stijlen kun jij voor je tuin kiezen?

Je tuin kun je het beste als een verlengstuk van je woning zien. Het zou zonde zijn om niets met de tuin te doen, zeker wanneer je voldoende ruimte hebt om er iets moois van te maken. Net zoals er verschillende interieurstijlen bestaan, kun je ook uit verschillende stijlen voor je tuin kiezen. Doordat er zo veel mogelijk is, kun je eerst beter alvast wat inspiratie opdoen. Wanneer je tuin er prachtig bijligt, kun je er elk seizoen van blijven genieten, zelfs in het najaar. In deze blog lees je meer over de verschillende tuinstijlen waar je uit kunt kiezen.

Ga jij voor de moderne of de stadse tuin?

Wanneer je aan een moderne en stadse tuin denkt, denk je misschien niet direct aan veel groen in de tuin. Zowel de moderne als de stadse tuin kenmerken zichzelf door het gebruik van strakke lijnen en een minimalistisch karakter. Deze type tuinen hebben vaak weinig onderhoud nodig, maar zien er toch prachtig uit. De moderne en stadse tuin heeft in ieder geval een ruim terras, zodat er in de warme maanden heerlijk van de zon kan worden genoten. Daarnaast beschikt de moderne en de stadse tuin over trendy borders met prachtige groenblijvende planten. Op die manier ziet je tuin er ook nog natuurlijk uit in het najaar, aangezien de planten geen blad verliezen.

Haal de tropen je tuin in en geniet van bijzondere beplanting

Hoe gaaf is het om een zomerse tuin te creëren, waarbij je het gevoel hebt dat je op vakantie bent als jij je achtertuin instapt? De sferen van Bali, onbewoonde eilanden in de Cariben en bijvoorbeeld de Spaanse of Italiaanse eilanden haal je in ieder geval naar je tuin toe door een aantal lage en wat hogere palmbomen te plaatsen. Verder zou je een onverhard terras op zand of schelpen kunnen maken, waardoor je de strandvibes nog meer voelt. Een prachtige vijver met vissen en een watervalletje erin zorgen voor rust en bieden een prachtig meditatieplekje.

De tropentuin mag veel bloemen en planten hebben en kan dus ook wel een natuurlijke tuin genoemd worden. Hoe meer bloemen en planten je naar de tuin haalt, hoe meer insecten, vogels en andere dieren zoals egels je ermee aan zal trekken. Daarmee creëer je een levendige en milieu- en diervriendelijke tuin.

De landelijke en kindvriendelijke tuin is een goede optie

Heb je een grote tuin en zie je die eigenlijk meer als een lap grond om je huis heen? Dan valt ook hier heel wat moois van te maken. Je zou zelfs met bepaalde hoeken kunnen werken. Denk hierbij een hoek speciaal voor de kinderen waar zij heerlijk in de tuin kunnen spelen. Een zithoek in de late avondzon, maar ook een klein hoekje in de ochtend waar jij je eerste koffietje van de dag kunt drinken. Verder past een moestuin ook zeker in de landelijke en kindvriendelijke tuin. Hier kun jij samen met je gezin je eigen groente en fruit kweken.

Dit vind je misschien ook leuk...