Inspirerende tips om alles uit je tuin te halen
Tuin inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Inspirerende tips om alles uit je tuin te halen

De zomer zit er inmiddels alweer een tijdje op en de winter is in aantocht. Het wordt kouder buiten en de dagen worden alsmaar korter. Geen goed moment om over de tuin na te denken? Of juist wel? Zelf denken wij dat dit het ideale moment is, zeker als het gaat om een grote aanpassing of verandering, zoals het laten plaatsen van een tuinhuisje. 

De ideale opslagplek

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tuinhuisje in de tuin te laten plaatsen. Dat is niet gek, want een tuinhuisje brengt een hoop handige voordelen met zich mee. Het grootste gedeelte van de mensen die een tuinhuisje laat plaatsen, gebruikt deze als opslagplek. Daarvoor is een tuinhuisje dan ook perfect geschikt. In een tuinhuisje kun je verschillende spullen plaatsen, zoals tuinmeubelen, speelgoed, maar ook fietsen en gereedschap. Door je spullen tijdens de koudere maanden in het tuinhuisje te plaatsen, voorkom je dat ze worden aangetast door het weer. Sommige tuinmeubelen en bijvoorbeeld potterij zijn namelijk niet goed tegen de kou bestendig.

Je hebt verschillende mogelijkheden als je erover nadenkt om een tuinhuisje te laten plaatsen. Ben je op zoek naar inspiratie? Op de website van Fonteyn vind je een uitgebreid aanbod aan tuinhuizen!

Het hele jaar door genieten van buiten

Naast het laten plaatsen van een tuinhuisje, zijn er ook steeds meer mensen die een veranda of overkapping laten plaatsen. Een veranda of overkapping is ideaal als je gedurende het hele jaar van het buitenleven wilt kunnen genieten. Het grote verschil tussen een overkapping en een veranda is dat een veranda tenminste aan één kant dicht is, waar een overkapping alleen een palenconstructie is met een dak erop. Onder een veranda zit je er dus niet alleen droog, maar ook lekker warmpjes bij!

Bonustip: verwen jezelf met een hottub!

Het is belangrijk om jezelf af en toe eens lekker te verwennen. Zeker in de hectische, bijzondere tijd waarin we ons allemaal momenteel bevinden. Een eigen jacuzzi of hottub biedt daartoe de perfecte oplossing en deze kun je perfect in je tuin plaatsen, zeker als je bijvoorbeeld een veranda of overkapping hebt. Waar een hottub vroeger pure luxe was, zijn ze tegenwoordig een stuk betaalbaarder en daarom halen steeds meer mensen hun eigen stukje spa in huis. Hottubs of jacuzzi’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals een traditioneel model of een opblaasbare variant. Geïnspireerd geraakt en zelf een hottub kopen? Neem dan een kijkje op de website van Fonteyn Spa’s!

Dit vind je misschien ook leuk...