Slaapkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

De beste tips voor het inrichten van een slaapkamer met een schuin dak

Het is geweldig leuk om op een zolderkamer jouw slaapkamer te maken. Vooral wanneer je ook nog een schuin dak met een dakraam hebt voelt het al snel alsof je een gezellig plekje kunt creëren. Sommige mensen vinden het lastig om een slaapkamer met een schuin dak optimaal te benutten. Door het schuine dak kun je er vaak geen hoge kasten in plaatsen en wordt jouw creativiteit een beetje op de proef gesteld. Er gaat echter niets boven het in slaap vallen in een fijne slaapkamer terwijl de regen zachtjes op het dakraam tikt. Zo lijkt het wel of je aan het kamperen bent in je eigen huis. In deze blog lees jij hoe je alles uit jouw slaapkamer met schuin dak haalt.

Kies voor mooie details

Het is een goed idee om een slaapkamer met een schuin dak niet te druk te maken. Probeer de ruimte niet met van alles en nog wat te vullen. Kies eerder voor een paar items die de aandacht trekken. Zet het bed centraal en kleed dit aan met wat mooie kussens en extra dekentjes. Dat ziet er al heel snel knus uit. Verder kun je ervoor kiezen om een mooie vaas of plant in één van de hoeken te plaatsen, zo heb je meteen een mooie eyecatcher. Een leuk zithoekje of groot vloerkleed kan het ook goed doen in een slaapkamer met een schuin dak.

Zorg er vooral voor dat je toch rechtop kunt staan

Zeker wanneer je lang bent of een lange partner hebt is het belangrijk dat je in jullie slaapkamer wel rechtop kunt lopen. Houd alle hoge stukken dak dus vrij van allerlei meubels of tierelantijntjes. Kies eerder voor de moeilijkere stukken om daar jouw opslag van te maken. Denk maar eens aan een mooie schuine op maat gemaakte opbergkast. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een aantal kledingrekken in dat lage gebied te plaatsen. Dan creëer je direct de look voor een heuse inloopkast. Verder kun je ervoor kiezen om een aantal opbergmanden of kisten aan de zijkant van de slaapkamer te plaatsen. Hier kun je ook makkelijk allerlei spullen in kwijt.

Zorg ten slotte voor goede verlichting in de slaapkamer

Doordat je een schuin dak in jouw slaapkamer hebt, kunnen de schuine aflopende wanden erg donker lijken. Natuurlijk doet een dakraam al veel om voldoende daglicht binnen te krijgen. In de avonden is het voornamelijk fijn als je goede verlichting in jouw zolderslaapkamer hebt. Vermijd het plaatsen van een enorme hanglamp, het plafond lijkt dan juist optisch nog lager en de ruimte die je wel hebt lijkt meteen kleiner. Kies liever voor spotjes of muurlampen en staande lampjes op de nachtkastjes. Hierdoor wordt jouw kamer sfeervol en mooi verlicht.

Dit vind je misschien ook leuk...