Vier lampen trends voor dit jaar
Slaapkamer inspiratie, Woondecoratie, Wooninspiratie, Woontips

Vier lampen trends voor dit jaar

Als interieur liefhebber is de kans groot dat je met enige regelmaat zorgt voor nieuwe accenten in je interieur. Misschien gooi je de boel zelfs zo nu en dan helemaal om. Nieuwe meubels, andere accessoires, een andere kleur aan de muur: het zorgt allemaal voor een frisse uitstraling en zorgt ervoor dat je interieur nooit gaat vervelen. Maar hoe zit het eigenlijk met je verlichting? Ook op het gebied van verlichting staan de trends natuurlijk nooit stil. Dit zijn vier lampentrends voor dit jaar. En niet alleen voor dit jaar, natuurlijk: ze houden echt nog wel even aan.

Industriële lampen

Je zou kunnen discussiëren over de stelling of industriële lampen nog wel een trend zijn. Niet dat ze niet meer populair zijn: het is juist het tegenovergestelde. Industrial is al een aantal jaren mateloos populair en overstijgt daarmee eigenlijk de term trend. Maar hoe je het ook wendt of keert: industriële lampen worden nog steeds zeer veelvuldig verkocht en daar zal op de korte termijn zeker geen verandering in komen. Voor elk interieur is er een passende industriële lamp. Zo kun je kiezen voor een stijl en formaat die in jouw kamer past. Maar ook door te kiezen voor een bepaalde kleur (ga bijvoorbeeld voor zwart, of juist voor koperkleurig) kun je zorgen voor een fraaie harmonie of juist een interessant contrast.

Houten lampen

Of je nu een bohemian interieur, trendy interieur, landelijk interieur of Scandinavisch interieur hebt: houten lampen zijn in bijna elk interieur je beste vriend. Met een rotan lamp kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken, maar natuurlijk zijn er tal van houten lampen waar je uit kunt kiezen. Houten lampen mogen beslist gezien worden. Een van de trends is dan ook dat veel mensen kiezen voor een royaal formaat.

Zwarte lampen

Zwart is ontegenzeggelijk een trend. Kijk maar eens rond op je social media kanalen. Zwarte deuren en kozijnen, zwarte stoelen, zwarte keukens… ook zwarte lampen zijn een trend. Het mooie aan een zwarte lamp is, is dat deze niet direct dominant is en in vrijwel elk interieur tot zijn recht komt. Een zwarte staande lamp bijvoorbeeld, is een perfecte manier om je zithoek van een stukje extra uitstraling te voorzien. Zo’n lamp valt op zonder dat hij uit de toon valt.

Design lampen

Zijn design lampen een trend? Absoluut. Maar er zijn toch altijd veel mensen geweest die kiezen voor design lampen? Ook dat klopt. Maar design verandert continu en daarom blijven design lampen vernieuwen. Zo is het anno nu een trend om zichtbare lampjes te hebben. Sterker nog: het binnenwerk van de lamp levert een belangrijke bijdrage aan het totale design.

Voor welke trend je ook gaat: lampen in alle soorten, stijlen en maten vind je bij Directlampen.nl.

Vergeet buiten niet

We willen nog even een andere lampen trend aanstippen die zich buitenshuis afspeelt. Je hebt natuurlijk ook tuinverlichting. De trend op dit gebied is een buitenlamp met sensor. Handig, slim en milieubewust.

Dit vind je misschien ook leuk...