Upgrades voor je tuin om het hele jaar te genieten
Tuin inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Upgrades voor je tuin om het hele jaar te genieten

Nu de zomer achter de rug is en het buiten kouder wordt, brengen we onze tijd weer voornamelijk binnen door. Lekker warm bij de verwarming of met een kleedje op bank. Je vraagt je misschien af waarom je dan nu moet nadenken over je tuin? Wij denken juist dat nu het ideale moment is, zeker als het gaat om een wat grotere verandering. Als je er namelijk in de wintermaanden mee aan de slag gaat, ben je er klaar mee als het voorjaar straks aanbreekt en kun je ongestoord genieten. In deze blog delen we twee upgrades met je waarmee je gedurende het hele jaar van je tuin kunt genieten. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Warm en droog, ongeacht het weer!

In Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn en doorgaans kunnen we maar een paar maanden per jaar genieten van het buitenleven. Door bijvoorbeeld een veranda te laten plaatsen kun je deze periode flink verlengen! Een veranda is een palenconstructie met een dak erop die meestal direct aan een zijde van het huis wordt geplaatst. Hierdoor is de constructie tenminste aan één kant dicht. Hierdoor kun je dus ook bij regen gewoon buiten zitten. 

Wil je een ruimte in de tuin die helemaal gesloten is? Dan kun je gaan voor een tuinkamer. Deze kan – net als de veranda – direct aan het huis worden gebouwd, maar je kunt er ook voor kiezen om deze vrijstaand in de tuin te plaatsen. Doordat de tuinkamer volledig is afgesloten, zit je er niet alleen droog, maar ook warm bij. Hierdoor kun je er gedurende het hele jaar door van genieten! 

Genieten van je eigen spa

Ja, je leest het goed: je eigen spa! Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om een eigen stukje wellness in huis te halen, onder andere omdat het in de afgelopen jaren een stuk betaalbaarder is geworden. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om een eigen sauna te plaatsen en de tuin is hiervoor natuurlijk de ideale plek. Sauna’s zijn er in verschillende soorten, zoals de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna, die op dit moment bijzonder populair is. In een infraroodsauna wordt de warmte opgewekt door elektrische stralers. De maximale temperatuur in infraroodsauna’s ligt een stuk lager dan in een traditionele sauna: zo rond de 65 graden Celcius. Veel mensen vinden een infraroodsauna daardoor ook een stuk prettiger. Op https://www.infraroodsaunas.com/ lees je meer over de verschillende kenmerken van de Infraroodsauna.

Een bezoekje aan de sauna is niet alleen lekker: verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van de infraroodsauna ook gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. De warmte van de infraroodcabine verlichtend werkt bij spierpijn en gewrichtspijn. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat je gaat transpireren, waardoor afvalstoffen je lichaam verlaten en je als het ware wordt gereinigd. Tenslotte werkt het stressverlichtend! 

Dit vind je misschien ook leuk...