Deze bloemen en planten mogen niet ontbreken in de tuin
Tuin inspiratie

Deze bloemen en planten mogen niet ontbreken in de tuin

Ben je op zoek naar de mooiste bloemen en planten om jouw tuin mee in te richten? Bij de indeling van de buitenruimte is het belangrijk dat je alles helemaal naar wens maakt en daarbij in ieder jaargetijde weer iets anders kan ontdekken. Het is dan wel van belang dat je de juiste varianten aanschaft voor jouw tuin, zodat je er ook echt van kan genieten. Maar welke planten en bloemen mag je dan niet over het hoofd zien? En waarom zijn deze varianten de beste keuze? Lees snel verder en ontdek het.

Ranonkels met opvallende kleuren

Een van de eerste bloemen waar je aan kan denken zijn ranonkels. Het zijn bloemen die in een groot aantal kleuren en tinten komen, zodat je de mooiste combinaties kan maken in de buitenruimte. De bloemen bestaan uit een groot aantal kleine blaadjes, welke samen voor een delicate uitstraling zorgen. Deze blaadjes vallen direct op en maken de bloem tot een mooi geheel. De opvallende vorm van de bloemknop maakt het helemaal af. Zijn er te veel in de tuin? Dan kan je de ranonkels gebruiken als snijbloemen en in een mooie vaas plaatsen.

Rozen voor meer luxe

Rozen zijn al jarenlang populair en wellicht een van de meest geliefde bloemen ter wereld. Met een groot aantal soorten van de roos zijn er te allen tijde varianten te vinden die het beste bij jouw tuin passen. Je kan de rozen uitzoeken op basis van grootte, maar ook de kleur verschilt aanzienlijk. Wil je een roos die niet al te sterk ruikt? Ook dat is mogelijk als je naar de varianten kijkt. De rozenstruiken in de tuin plaatsen zorgt te allen tijde voor de luxe die je voor ogen had en laat jou je ogen uitkijken.

Een sterke geur met allium

Allium kennen de meeste mensen ook wel als sierui. Het is een gewas dat eruitziet als een ui met sprieten en ook deze geur uitscheidt. De uiengeur kan voor sommige mensen overweldigend zijn. Maar niet getreurd! Er zijn een groot aantal varianten, waarbij de geur ook sterk kan verschillen. Door alle varianten goed met elkaar te vergelijken en te ontdekken wat het beste bij je past, zorg je dat de allium jouw tuin alleen nog maar kan verrijken. De eetbare delen zijn ook nog goed voor je gezondheid. Een win-win situatie voor jou en de tuin!

Lavendel voor een waar schouwspel

Lavendel is een van de meest populaire planten om in de tuin te zetten. Het is namelijk een plant waarbij je jouw ogen uitkijkt. De mooie paarse kleur valt direct op en trekt ook vlinders en bijen aan. Iedere keer weer heb je een waar schouwspel in de tuin en zorg je dat de insecten hun voeding kunnen krijgen. De lavendel ruikt daarbij ook nog eens lekker! Je zal deze te allen tijde ruiken als je op het terras zit. En het fijne aan deze plant: het is heel eenvoudig te onderhouden! 

Dit vind je misschien ook leuk...