Low budget

Tijd om de hal een low budget make over te geven

De hal is de plek waar jij je eigen fijne huis binnenkomt. Veel mensen vergeten dat de hal even goed een gezellige plek in huis kan zijn zoals de woonkamer of de slaapkamer dat is. De meeste hallen zijn niet heel groot, maar met de tips uit deze blog kun je er een prachtige ruimte in je huis van maken. En dat allemaal met een low budget, want een mooie hal hoeft helemaal niet duur te zijn. Door een aantal upgrades aan je hal toe te voegen, maak je er direct een andere beleving van. Ben je benieuwd, lees dan snel verder.

Maak van de hal een opvallende ruimte door een printje op de muur te kiezen

Sommige mensen houden van een minimalistisch en strak design. Een witte hal of éénkleurige hal kan daarentegen saai overkomen. Waarom zou je van de ruimte waar jij je huis binnenkomt geen feestje kunnen maken? Een printje op één van de muren in de hal geeft de hal een speels en leuk effect. Het ziet er meteen ook een stuk gezelliger uit als je voor een kleur in de hal kiest. Je kunt de muur zowel behangen met een print naar keuze, of je kunt er een verfroller overeen halen met een opvallende kleur. Wist je dat je voor een klein bedrag al een blik verf of een paar rollen behang met print in huis haalt?

Zet een multifunctioneel meubelstuk in de hal neer

Vaak zien mensen hun hal als een rommelige ruimte in huis. Dit komt doordat zowel de jassen, schoenen als de paraplu’s en tassen in de hal worden bewaard. De truc is om al deze items uit het zicht te halen of ze op een geordende manier tentoon te stellen. Koop een low budget halmeubel waar je meteen meerdere spullen op, onder en in kwijt kunt. Vaak kun je al een leuk bankje vinden waar je direct ook alle sjaals en mutsen of schoenen in kunt opbergen. Verder kun je bijvoorbeeld een mooie tweedehands kast of kist kopen waar je de meeste spullen uit de hal in kwijt kunt. Het mooiste is om één meubel te gebruiken, zodat de hal niet te vol staat en het geheel er rustiger uit komt te zien.

Maak het geheel af met wat leuke accessoires

Heb je een leuke kapstok op het oog? Hang deze dan vooral op in de hal. Je kunt een keer naar de kringloopwinkel gaan om wat bijzondere accessoires te kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig vloerkleed of een leuke spiegel? In de kringloopwinkel kom je vaak gave spullen tegen die je voor een vriendelijke prijs mee naar huis kunt nemen. Bovendien is de kans groot dat je in de kringloopwinkel unieke accessoires tegenkomt, want vaak is er maar één van te vinden. Je geeft de spiegel, kapstok of het kleed een tweede, derde of zelfs vierde leven, waardoor je ook nog eens duurzaam bezig bent.

Dit vind je misschien ook leuk...