Low budget

Hoe kun je met low budget artikelen toch een luxe interieur creëren?

Ben jij helemaal fan van een luxueuze interieurstijl maar is je budget niet zo uitgebreid? Dan zijn er een aantal leuke tips waarmee jij je interieur er luxer uit laat zien zonder je portemonnee te hoeven trekken. Het is al duur genoeg om je interieur in te richten en hier gedurende het jaar mooie nieuwe aanwinsten aan toe te voegen. Kwaliteit hoeft eigenlijk helemaal niet veel geld te kosten en daarom lees je in deze blog hoe jij met een low budget toch meer luxe in huis haalt. Want met de juiste invalshoek, creëer je een luxe interieur voor weinig geld.

Ga voor een optische illusie

Luxe interieurs zien er vaak groot en licht uit. Woon je relatief klein maar wil jij je huis toch groter laten lijken? Zorg er dan voor dat je veel wit en crèmekleuren op de muren gebruikt. In combinatie met mooi daglicht zorgt dit er meteen voor dat de ruimte er groter uitziet. Verder zie je in luxe interieurstijlen vaak veel kunst terug. Waarom zou je kunst kopen als je het ook zelf kunt maken? Pak je fotocamera of schilderdoek erbij en maak je eigen foto of schilderij die je vervolgens in je huis kunt ophangen. Daarnaast helpt het ook heel goed om een grote spiegel in huis op te hangen, deze doet je woning er ook een stuk groter en opener uitzien.

Je uitzicht is goud waard

Wil je een luxe uitstraling in huis creëren en heb je een prachtig uitzicht vanuit je raam? Zorg dan dat de ogen van jezelf en je gasten altijd direct naar het uitzicht worden getrokken. In de meest luxueuze huizen betaal je namelijk altijd voor de view! Je kunt gerust gordijnen ophangen maar zorg dan dat dit alleen als omlijsting van je uitzicht wordt ingezet. Kies voor een neutrale kleur en stof, zodat het uitzicht achter het raam er meer uitspringt. Zorg er tegelijk voor dat je woonkamer, slaapkamer of badkamer richting het uitzicht wordt ingericht. Op die manier heb je vanuit elke positie zicht op het moois dat zich buiten je huis afspeelt. Daarnaast mag je best een beetje dramatisch zijn en iedereen bij binnenkomst meteen op het uitzicht wijzen wat je hebt.

Durf materialen met elkaar te combineren

Wist je dat een luxe interieur ook uit een mengelmoes van allerlei meubels kan bestaan? Je hoeft niet elk meubelstuk of accessoire nieuw te kopen om een luxe look in huis te halen. Met kleine details en meubels of accessoires die je al jaren hebt, kun je al veel luxe in huis bereiken. Nieuw en vintage vult elkaar goed aan en zorgt voor een spannende en luxe look in huis. Je hoeft niet alles perfect bij elkaar aan te laten sluiten. In een luxe interieur zie je vaak juist dat één of twee meubels of accessoires juist de blikvanger van het hele huis zijn. Als laatste kun je eens naar de kringloopwinkel gaan om een gaaf en betaalbaar luxe item te scoren. Wie weet loop je tegen iets super moois aan.

Dit vind je misschien ook leuk...