Woondecoratie

Maak je huis helemaal af met een aantal schapenvachtjes in je interieur

Je hebt deze woondecoratie trend vast al voorbij zien komen! De schapenvacht is helemaal hot en happening voor in je interieur. Ze zijn niet alleen super zacht, de vachtjes doen het ook erg goed als eyecatcher en zorgen ervoor dat je in de winter warme voeten hebt. Door de veelzijdigheid van de schapenvacht, kun je hem op bijna elke plek in huis neerleggen. Zowel in de slaapkamer, badkamer als woonkamer doet deze gezellige woondecoratie het erg goed. In deze blog lees jij hoe je de schapenvacht in je huis kunt stijlen en wat de voordleen van dit heerlijke kleedje zijn.

Leg de schapenvacht in de woonkamer neer voor een gezellige sfeer

De woonkamer is de meest gebruikte plek in huis. Je ontvangt er gasten, komt er tot rust, laat de kinderen er uren spelen en je kijkt er allerlei films wanneer je een avondje op de bank hangt. Vandaar dat de schapenvacht hier altijd wel tot z’n recht komt. Deze vorm van woondecoratie is ook nog eens in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Van een witte, bruine, zwarte tot blauwe of groene schapenvacht, niets is te gek en het staat allemaal even geweldig in je huiskamer.

De beste plek voor een schapenvacht in de huiskamer is de vloer, de bank of een grote stoel. Je kunt de schapenvacht overal speels overheen leggen, waardoor je direct meer gezelligheid en warmte in de woonkamer creëert. Buiten het feit dat het lekker zacht en warm is, is de schapenvacht ook nog een modern en mooi accessoire die de huiskamer helemaal afmaakt. Voor kinderen is deze soort woondecoratie ook perfect. Leg een schapenvachtje op de grond en zij kunnen er heerlijk op spelen en rollen.

Verhelp koude voeten terwijl jij opstaat

Een andere plek in huis waar de schapenvacht goed past, is de slaapkamer. Vooral in de koude wintermaanden is er niets fijner dan wanneer je een warm en zacht schapenvachtje aan je voeten voelt op het moment dat jij je bed uit moet. Opstaan was nog nooit zo makkelijk! Minutenlang snoozen is verleden tijd, want een schapenkleedje in de slaapkamer zorgt ervoor dat jij je in de ochtend direct comfortabel genoeg voelt om op te staan. Bovendien zorgt een mooi schapenvachtje voor een romantische en knusse sfeer in de slaapkamer. Op die manier voelt de slaapkamer meteen een stuk huiselijker aan.

Hoe houd je de schapenvacht zo mooi?

De meeste schapenvachtjes zijn uitwasbaar. Sommige moet je met de hand wassen, terwijl anderen gewoon in de wasmachine mee kunnen. Het is de kunst om het kleedje niet te vaak te wassen, op die manier gaat het wollige en speelse effect namelijk verloren. Wist je dat er ook nep-schapenvachtjes bestaan? Deze zijn niet van echt wol gemaakt maar zien er nog steeds hetzelfde uit. Tegenwoordig hoeven de kleedjes niet meer zo duur te zijn. Wanneer de glans en nieuwigheid eraf is en de was er ook geen goed meer aan doet, kun je gerust een nieuw schapenvachtje kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...