Woonstijlen

Houd je van design? Dan is de moderne woonstijl iets voor je

Ben je op zoek naar een woonstijl waarbij design en moderne meubels of accessoires centraal staan? Dan is het leuk om je eens in de moderne woonstijl te verdiepen. Deze woonstijl kan in huizen van alle leeftijden de verschillende woonruimten goed tot hun recht doen. Je denkt misschien dat deze interieurstijl alleen bij een groot penthouse of een nieuwbouwhuis past, maar je kunt de stijl zelfs met oude houten vloeren of balken in het plafond combineren. Ben je nieuwsgierig geworden wat de moderne woonstijl precies inhoudt? Dan lees je er veel meer over in deze blog.

Wat is typerend voor de moderne interieurstijl?

Voordat je een woonstijl onder de categorie design en modern kunt onderbrengen, dient het interieur aan een aantal kenmerken te voldoen. Als eerste is het belangrijk dat de basis van het interieur klopt. Kies voor zachte en rustige kleuren op de vloer en de muren. Het leuke aan de designstijl is dat er altijd een dramatische blikvanger aanwezig mag zijn. Je kunt er daarom bijvoorbeeld voor kiezen om één van de muren in een hele felle kleur te verven. Wanneer je dat iets te heftig vindt, kun je ervoor kiezen om een opvallende design stoel, tafel of bank te plaatsen.

Een ander kenmerk voor een modern interieur is dat er van veel strakke lijnen gebruik wordt gemaakt. Materialen zoals marmer, beton of glas passen heel goed bij dit type interieur. Om alles een humoristisch tintje mee te geven kun je voor een bijzonder beeld of schilderij kiezen. Kunst met een knipoog doet het namelijk erg goed in een design en modern interieur.

De ramen tellen mee

Vaak zie je dat gordijnen voor de ramen in de kamers een gezellige en romantische sfeer geven. Gordijnen zijn van stof en dit past niet zo zeer bij een modern en design interieur. Gelukkig is er iets gaafs gevonden, waarmee jij je ramen direct in het interieur opneemt. Wat dacht je van zilveren of matzwarte luxaflex? Zelfs houten jaloezieën worden steeds populairder omdat deze een strak en bijzonder uiterlijk hebben. Sommige raambekleding kun je zelfs met je smartphone besturen. Je stelt dan een timer in wanneer de raambekleding dicht of open moet zijn. Op die manier heb je altijd en overal controle over wie er naar binnen kan kijken. Zelfs op het moment dat je niet thuis bent.

Technische snufjes maken het af

Een modern huis is pas écht compleet wanneer er voldoende gekke hightech apparaten in terug te vinden zijn. De moderne woonstijl wordt ook wel het ‘slimme huis’ genoemd. Je kunt zelfs een koelkast kopen met wifi en de optie om je te vertellen welke producten bijna op zijn. Verder mag een slimme thermostaat in de winter niet ontbreken. Met deze handige gadget kun je namelijk op afstand bepalen hoe hoog de verwarming staat als je thuiskomt. Er zijn nog veel meer technische hoogstandjes die je in je moderne interieur kunt installeren. Welke kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk...