Low budget

Dit zijn de leukste low budget woonkamer ideeën

Wil jij je woonkamer een nieuwe look geven, maar wil je er liever niet te veel geld aan uitgeven? Dan bestaan er tal van manieren en ideeën waarop jij je woonkamer een low budget make over kunt geven. Hoe leuk is het om met een klein budget naar verborgen parels op zoek te gaan in de kringloopwinkel? Wie weet kom je wel iets geweldigs en unieks op het spoor. Verder kun je de kleuren in je woonkamer aanpassen of bijvoorbeeld een klein stukje muur met een andere print behangen. In deze blog ontvang je goedkope tips, waarmee jij je woonkamer kunt aanpakken.

Kies voor een nieuwe kleur in je woonkamer

Wil je jouw woonkamer een low budget make over geven? Dan kun je ervoor kiezen om de muren een andere kleur te geven. Dit kun je doen door te gaan verven of één of meerdere muurtjes te behangen. Vaak is verf of behang niet duur. Je zou ook alleen de accentmuur kunnen aanpakken, dan heb je maar weinig verf of behang nodig om de klus te klaren. Wanneer je toch met kleuren bezig bent, zou je ook de hoes van de bank of je kussens eens kunnen wisselen. Dit kan direct voor een hele andere sfeer in huis zorgen.

Tweedehands meubels zijn vaak veel unieker en gaver

Ben je op zoek naar aanwinsten voor in je woonkamer? Dan kun je gerust eens bij een tweedehands winkel of kringloopwinkel in je omgeving langsgaan. Wanneer je hier een tijdje rondstruint, kom je erachter dat alle meubels en woonaccessoires die je hier terugvindt uniek zijn en hun eigen verhaal hebben. Wie weet vind je wel een prachtig vintage dressoir, een salontafel die je nooit ergens in de bladen hebt zien staan of kun je een leuke platenspeler op de kop tikken voor een zacht prijsje. Hoe gaaf is het om je woning een mix van nieuwe en oude spullen te geven? Dit zorgt voor meer sfeer in huis.

Een leuke make over voor je woonkamer hoeft op deze manier niet veel geld te kosten. Vaak kunnen één of een paar kleine veranderingen al zorgen voor een nieuw en fris gevoel in huis. Verder kan het bezoeken van een kringloopwinkel ook als een avontuur aanvoelen, aangezien je nooit weet welke schatten je er zal aantreffen.

De meest simpele en goedkope tips om je woonkamer een make over te geven

Heb je een prachtige smart tv in je woonkamer staan? Dan kun je deze met ingebouwde apps vaak omtoveren in een leven schilderij. Je kunt er prachtige foto’s, schilderijen of plaatjes op tentoon stellen. Dit brengt de woonkamer direct meer tot leven. Je zou ook foto’s van je vakanties, herinneringen, feestjes en familie en vrienden op de tv kunnen vertonen. De tv heb je waarschijnlijk al, dus je hoeft alleen maar de foto optie te activeren en klaar is kees. Verder kun je een lege hoek in huis omtoveren tot gezellige bloemenhoek met wat vazen en kaarsen. Grote kans dat je dit ook al in huis hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...