Wooninspiratie

Handige tips voor de mooiste woonkamer make-over

Soms voelt het goed aan om het interieur in je woonkamer eens aan te passen en op te frissen. De woonkamer is doorgaans een ruimte in huis waar jijzelf, je partner of je gezin vaak te vinden is. Het is het hart van het huis en het is fijn als je na een lange dag in de woonkamer kunt relaxen en tot rust kunt komen. Kortom, de huiskamer is belangrijk dus het is wel zo fijn als jij je er thuis in voelt. Wil jij je huiskamer een andere stijl en sfeer geven? Dan kun je in deze blogs een aantal handige tips doorlezen.

Nieuwe meubels doen het ‘m niet alleen

Een make-over van de woonkamer kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Je zou voor nieuwe meubels, andere kleuren op de muur en de vloer of juist voor hele andere details kunnen kiezen. Soms kan het vervangen van een lampenkap, een ander kussentje op de bank of een nieuw vloerkleed al veel voor je woonkamer betekenen. Het is dus helemaal niet zo dat je meteen heel je woonkamer moet aanpakken, om het idee te krijgen dat de woonkamer een make-over heeft gekregen. Bekijk welke schilderijen, details of meubels je niet meer zo veel doen en vervang deze voor iets nieuws waar je een enthousiast gevoel van krijgt.

Heb je een eettafel in de woonkamer staan? Dan zou je bijvoorbeeld voor nieuwe stoelen kunnen kiezen. Dit geeft de hele woonkamer meteen een andere en frisse look. Het zit ‘m in de kleine veranderingen, waardoor jij je weer fijner in je woonkamer gaat voelen.

Kies voor andere kleuren op de muur

Wist je dat de kleuren die je om je heen ziet, invloed kunnen hebben op je stemming? Een donkere ruimte kan vervelend en drukkend aanvoelen, terwijl een lichte ruimte je een rustig en fijn gevoel kan geven. In de wereld van interieurstylisten is het kleurenpalet erg bekend. Je hebt namelijk warme en koude kleuren, die allemaal een andere werking hebben op de mens. Heb je nu veel donkere muren in huis? Dan kan het zijn dat je baat hebt bij lichtere kleuren op de muur en andersom. Soms een donkerbruine muur kan juist een warmere sfeer in de kamer verzorgen. Een nieuw fris kleurtje kan nooit kwaad en geeft je woonkamer direct al een hele andere uitstraling.

Maak het geheel af met leuke details

Zoals je eerder in deze blog kon lezen, voldoen kleine veranderingen vaak ook al aan het gevoel dat jij je woonkamer een hele make-over wil geven. Je zou bijvoorbeeld voor een nieuw thema kunnen kiezen in de woonkamer. Denk hierbij aan een Balinees, landelijk of juist een industrieel thema. Wanneer je kleine beeldjes, schilderijen, kussens en andere details in die stijl bij elkaar zoekt, lijkt het net of je heel de woonkamer in één keer hebt aangepakt. Het makkelijke aan het vernieuwen van de details in je woonkamer is dat dit ook helemaal niet duur hoeft te zijn. Een paar nieuwe kussenhoezen en bijpassende woondecoratie hoeft niet veel geld te kosten, maar biedt je wel het gewenste resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk...