De mooiste tuinsets voor 2021
Tuin inspiratie, Woontips

De mooiste tuinsets voor 2021

De trends voor de tuinmeubelen in 2021 zijn gericht op comfort en materiaal dat duurzaam is maar ook verrassend qua combinatie. Ben je op zoek naar een nieuwe tuinset? Het belangrijkste is altijd dat jij je op het gemak moet voelen in de tuin en dat jij de sfeer bepaalt door te kiezen voor combinatie of juist contrast. Hieronder vind je een aantal tips voor het kiezen van de mooiste tuinsets in 2021.

1. Ruimte

Het assortiment in tuinmeubelen is enorm en je vindt ook altijd de set die jou aanstaat. Maar ook met de mooiste tuinsets geldt: ‘meten is weten’. Bepaal de afmetingen van het gedeelte van de tuin of het terras dat bedoeld is voor de nieuwe tuinset en hou daar rekening mee bij de aanschaf. Een tuinset is extra comfortabel als er ook voldoende ruimte beschikbaar is om vrij te bewegen. Eet je in de tuin dan moet er ook ruimte zijn om het eten te serveren en voor de deelnemers aan de maaktijd om op het gemak te eten.

2. Doel van de tuinset

Hoe wordt jouw tuinset in het algemeen gebruikt? Dat is een belangrijk argument bij de aankoop. Ben jij een type dat uren achtereen in de tuin doorbrengt, dan komt comfort op de eerste plaats. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset met extra dikke kussens waarin je zo heerlijk wegzakt en ook gerust een hele middag en avond kunt relaxen. Als de tuinset minder frequent wordt gebruikt maar vooral bedoeld is als aanvulling op de tuin, ga dan voor de ‘look’. Er zijn tuinsets in alle mogelijk stijlen, speciaal bedoeld voor jouw tuin.

3. Materiaal

De meest gebruikte materialen voor tuinsets zijn hout, aluminium en kunststof. Al deze materialen gaan relatief lang mee en zijn bestand tegen ons klimaat dat beslist eisen stelt aan een tuinset. De keuze van een tuinset is zeer persoonlijk, maar in het algemeen geeft de stijl van de tuin ook een indicatie voor het materiaal. Zo past hout goed bij de klassieke tuin met gras en veel bloeiende planten, voor een strakke moderne tuin met duidelijke lijnen en een minimalistisch gebruik van planten is aluminium een goede optie. Met kunststof zoals wicker geef je een romantische tuin extra cachet.

4. Onderhoud

Moderne tuinsets zijn in het algemeen onderhoudsarm. Het maakt daarbij wel groot verschil of je de tuinset in de winter binnen kan halen of buiten laat staan. Het klimaat is ons land zorgt voor veel vocht in de winter en dat heeft invloed op ieder materiaal dat je kiest. Het afdekken van een tuinset die buiten blijft staan in de winter kan problemen voorkomen. Zorg voorafgaand aan de winter ook altijd dat je tuinset goed onderhouden wordt, daardoor gaat deze jaren extra mee.

5. Prijs

Tuinsets kan je tegenwoordig ook gewoon online uitkiezen en bestellen. Vaak zijn er leuke aanbiedingen waardoor je kan besparen op de aankoop. Omdat een tuinset bedoeld is om vele jaren mee te gaan, is het een goed idee om eens in de showroom te gaan kijken als je zeker wilt zijn van je keuze. Wellicht krijg je daar nog meer inspirerende tips.

Dit vind je misschien ook leuk...