Slaapkamer tips voor 2021!
Slaapkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Slaapkamer tips voor 2021!

Ben jij een trendvolger? Ook voor 2021 zijn er weer tips om jouw slaapkamer helemaal trendy in te richten. Uiteraard hoef je niet alles te volgen, maar het onderstaande lijstje omvat wel handige tips.

1. Kleurstelling

Er is weer duidelijkheid over de kleur voor 2021 en dat is donkerblauw. Een mooie volle kleur waar je echt mee uit de voeten kan. Tijd om snel even te kijken of er nog een dekbedovertrek in de goede kleur beschikbaar is. Zo niet, dan kan je bij iedere goede interieurwinkel een mooi exemplaar op de kop tikken. Uiteraard is het ook mogelijk om met wat accessoires aan de slag te gaan om de juiste kleur in de kamer te krijgen.

2. Strak opgemaakte bedden

Mocht je in 2020 je bed nonchalant dichtslaan zonder er verder naar om te kijken, is dat in 2021 uit den boze. Een bed dient dit jaar strak te worden opgemaakt. De kussens liggen in perfecte symmetrie. De slaapkamer ziet eruit als een showroom in de goede beddenshop of een 5 sterrenhotel. Met een beetje extra tijd lukt dat jou toch ook wel. Anders moet je wachten hoe deze trend zich voortzet.

3. Rolgordijnen

Raamdecoratie pas je niet ieder jaar aan. Wordt het echter tijd dat jij iets nieuws moet kiezen, dan is de keuze volledig duidelijk: een rolgordijn. Dat is een fijne trend voor iemand die haast heeft in de ochtend. Even het rolgordijn omhoog en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Rolgordijnen zijn er in diverse kleuren en maten en worden passend gemaakt voor ieder raam. Let wel op dat je voor slaapkamer kiest voor een goed verduisterende stof. De modekleur kan, maar een rolgordijn koop je wel voor jaren. Kies de kleur daarom met aandacht.

4. Planten

In 2020 was het toch ook al een trend om overal planten neer te zetten, ook in de slaapkamer? Als je dat denkt, zit je helemaal goed. Maar deze trend krijgt ook in 2021 een vervolg. Tijd om de groene gasten in je slaapkamer even goed te checken. Inmiddels heb je toch een jaar lang kunnen ontdekken welke soorten het beste in jouw slaapkamer gedijen? Kunstplanten? Eigenlijk is dat not done, tenzij het hele mooie zijn uiteraard.

5. Natuurlijke materialen

Materialen die duurzaam zijn en natuurlijk zijn steeds vanzelfsprekender in je slaapkamer. Ben je op zoek naar een nieuwe vloerbekleding? Denk een aan terra cotta. Hierbij is de trend voor 2021 dat de vloer niet meer glanzend hoeft te zijn genaakt. Ondoorzichtig en een beetje dof is terra cotta een mooie aanvulling voor de slaapkamer. Voor de wanden zijn bewerkte bakstenen in opmars als onderdeel van een rustieke slaapkamer. Als je over een natuurlijk interieur nadenkt, is hout altijd een goede keuze. Daarbij kies je wel hout dat met respect voor de natuur is verkregen.

6. Slaapkamersets

Het is nog niet zo eenvoudig om een slaapkamerinterieur goed af te stemmen. Om die reden kan je tegenwoordig ook slaapkamersets kopen waarbij die afstemming voor je is gedaan. Niets voor jou? Kijk eerst maar eens op internet naar de prachtige opties.

Dit vind je misschien ook leuk...