Je woonkamer industrieel inrichten 5 slimme tips
Wooninspiratie, Woonstijlen, Woontips

Je woonkamer industrieel inrichten? 5 slimme tips

Tegenwoordig begint de industriële stijl steeds meer terug te komen in het interieur van de Nederlandse huishoudens. Industrieel houdt in dat de stijl een robuust, stoer en onafgewerkt gevoel met zich meebrengt. Lees de tekst hieronder goed door om te weten op welke 5 manieren je je woonkamer kunt omtoveren tot een ware industriële ruimte.

Tip 1: Kies de juiste meubels

Met de juiste industriële meubels kun je zorgen voor een strakke uitstraling. Denk bij industriële meubels vooral aan materiaalsoorten als leer, metaal en hout; materialen die een robuuste en onafgewerkte sfeer met zich meebrengen. Industriële meubels kun je makkelijk combineren met vrijwel alle soorten accessoires, aangezien de ruimte er wat stoerder uit gaat zien. Goede voorbeelden zijn industriële eetkamerstoelen, fauteuils, banken, eettafels, stoelen en nog veel meer. Vergeet niet om ook een elektrische kachel te plaatsen zodat de ruimte aangenaam warm blijft. Met een elektrische kachel thermostaat weet je zeker dat je comfortabel zit binnen.

Tip 2: De ideale kleuren

Ook de kleuren die je kiest dragen bij aan de stijl die je creëert thuis. Wil je een industriële stijl creëren, dan kun je kleuren met elkaar combineren als grijs, donkerbruin, zwart en cognac. Verf de muren in een donker tintje, plaats donker gekleurde accessoires in de ruimte en als je écht industrieel wilt gaan: kies voor een bakstenen muur. Een bakstenen muur kan echter veel geld kosten, maar je hebt dan wel een muur die jarenlang meegaat en onderhoudsvrij is.

Tip 3: Passende accessoires

De accessoires die je kiest in huis zorgen voor de gewenste uitstraling in de ruimte. Wil je voor industrieel gaan, dan kan dit eenvoudig door middel van verschillende passende accessoires waaronder metalen lampen, gekleurde kussens op de bank, kaarsen in unieke vormen, planten in de ruimte, een boekenrek, spiegels of klokken, schilderijen en fotolijsten en een lekker zacht tapijtje in het midden. Voeg echter niet teveel kleur toe aan de ruimte, anders verliest het de industriële sfeer. Hoe meer donkere kleuren, des te meer industrieel de ruimte.

Tip 4: Duurzaamheid/Recycling

Ook duurzaamheid hoort bij een industriële stijl. Er zijn verschillende kringloopwinkels of tweedehandswinkels waar je gerecyclede accessoires kunt halen voor je pand om zo milieuvriendelijkheid en duurzaamheid te stimuleren. Duurzame spullen die gerecycled zijn, hoeven niet veel geld te kosten en kunnen prachtig zijn afgewerkt. Je kunt experimenteren met verschillende accessoires, kleursoorten, materialen en combinaties daarvan om te zorgen voor een hippe, persoonlijke en toch ook industriële look binnenshuis.

Tip 5: Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting zorgt ook voor het aanbrengen van een tikkeltje industriële sfeer in elke ruimte. Je kunt dan denken aan hanglampen met een stoere look, fabriekslampen of lampen die er onafgewerkt uitzien. Kies voor lampen die er wat ouder en robuuster uitzien om de industriële stijl helemaal compleet te maken zoals industriële hanglampen, vloerlampen en wandlampen. Andere vormen van verlichting die een industriële sfeer met zich meebrengen zijn Led spotjes of feestelijke stringlights die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen voor extra sfeer.                   

Dit vind je misschien ook leuk...