Slaapkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

De meest handige tips voor een betaalbare inloopkast

Is het jouw grootste en meest begeerde droom om een eigen inloopkast in huis te hebben? Dan is er goed nieuws! Een mooie inloopkast hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Je kunt een prachtige ruimte voor al jouw schoenen, tassen, jurken en andere kledingstukken maken. Wanneer je de inloopkast goed inricht, zal je het gevoel hebben dat je elke ochtend kunt shoppen vanuit jouw eigen inloopkast. Doordat je zoveel ruimte voor al jouw spullen hebt, kun je alles makkelijk terugvinden doordat je het goed kunt opbergen en ordenen. In deze blog lees je alles over de betaalbare inloopkast.

Ben je een doe-het-zelver?

Wanneer je het leuk vindt om creatief met jouw handen bezig te zijn, kun je ervoor kiezen om jouw inloopkast volledig zelf te maken. Hiermee bespaar je al het geld om de kast door iemand anders op maat te laten designen en plaatsen. Heb je een kleine kamer over in jouw huis of appartement? Tover een deel hiervan dan om in de inloopkast van jouw dromen. Hang een paar hekken en planken op en richt alles precies naar jouw smaak in. Wanneer je creatief genoeg bent kun je op Youtube.nl tal van doe het zelf filmpjes terugvinden die je tijdens het klussen kunnen helpen.

Hoe zorg je voor een betaalbare inloopkast bij jou in huis?

Ben je minder handig of heb je geen tijd of zin om zelf met de inloopkast aan de slag te gaan? Dan kun je het beste naar de Ikea gaan. Daar helpen de medewerkers je graag om een betaalbare en op maat gemaakte kast te leveren. Wanneer je een inloopkast in huis wil, kan je het beste een aantal kasten en systemen met elkaar combineren. Als je geen extra kamer over hebt om een inloopkast in te bouwen, zou je een deel van jouw slaapkamer tot inloopkast kunnen ombouwen. Wanneer je een inloopkast besteld en laat maken, kan je altijd zelf bepalen welke materialen, kleuren en de maten van de kasten worden gebruikt.

De echte low-budget inloopkast

Wanneer je geen nieuwe kasten wil of kunt aanschaffen zijn er nog andere manieren om een inloopkast te creëren. Koop een paar goedkope kledingrekken en stellingskasten bij de kringloop of een uitverkoop bij een warenhuis. Verder kun je ook mooie opbergdozen inzetten waar je kleding of schoenen in bewaart. Daarnaast kan je meer ruimte in jouw kamer of inloopkast creëren door er een mooie grote spiegel op te hangen. Dan kun je meteen zien hoe de outfit die je uitkoos bij je staat. Daarnaast helpt goede verlichting in jouw inloopkast ervoor dat de ruimte rustig en ruimer oogt. Zacht licht zorgt meteen voor een gezellige sfeer.

Dit vind je misschien ook leuk...