Slaapkamer inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Met deze slaapkamerplanten bevorder jij jouw nachtrust enorm

Probeer jij altijd om zo uitgerust mogelijk wakker te worden? Dan is het extra vervelend wanneer jij je in de ochtend moe en futloos voelt na een onrustige nacht. Uit onderzoek is gebleken dat een goede nachtrust erg belangrijk is voor de mens. Op welke manier kun jij ervoor zorgen dat jij uitgeruster wakker wordt? In deze blog lees je alles over de perfecte planten voor in jouw slaapkamer. Wist je namelijk dat bepaalde planten jouw nachtrust sterk kunnen verbeteren? Tijd om dat beetje groen in huis te halen!

Wat zijn de voordelen van een goede nachtrust?

Een goede nachtrust draagt volgens onderzoek flink bij aan een gelukkiger, gezonder en bovendien een productiever leven. Wanneer je slaapt laad je op van alles wat er die dag op je af is gekomen. Wanneer jij jouw smartphone vergeet op te laden doet hij het na een tijdje toch ook niet meer? Bij te weinig slaap kun je allerlei mentale en fysieke klachten ontwikkelen. Je kunt verschillende stappen zetten om een betere nachtrust voor jezelf te creëren. Dit kan door dingetjes die je doet voor het slapengaan en door het inrichten van een rustige slaapkamer. Hier komen bepaalde planten dus om de hoek kijken.

De grotere planten voor in jouw slaapkamer

Wanneer je een grote slaapkamer en dus veel ruimte hebt is het leuk om een grote plant neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de dwergdadelpalm. Deze mini palmboon geeft jouw kamer een tropische sfeer en zorgt ervoor dat de lucht altijd gezuiverd wordt. Deze plant is veilig voor mens en dier, hij bevat namelijk geen giftige of schadelijke bladeren. Een andere grote plant die voor een betere nachtrust zorgt is de Sansevieria. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en zuivert de lucht ook erg goed. Hierdoor kan je langer en dieper doorslapen.

De kleintjes doen het ook erg goed

Wanneer je een wat minder grote slaapkamer hebt bestaan er genoeg fijne kleinere plantjes die je helpen om beter te kunnen slapen. Denk hierbij aan de Eucalyptus. Deze plant heeft een positieve invloed op jouw luchtwegen. Dus dit zal je helpen om beter door te kunnen slapen wanneer je verkouden bent. Deze plant doet het erg goed binnenshuis en helpt je om meer rust te pakken.

Wist je dat de Aloë Vera je helpt om schimmels en bepaalde chemicaliën uit jouw slaapkamerlucht te filteren? Deze plant heeft ook maar weinig water en verzorging nodig. Wanneer de plant te groot wordt kun je er een stukje vanaf halen en daar jouw eigen huidverzorgingsproduct mee maken. Met de Aloë Vera sla je dus twee vliegen in één klap. Want van een rustgevende crème op jouw gezicht en een goede nachtrust word je dubbel zo blij.

Dit vind je misschien ook leuk...