Waarom wij fan zijn van PVC vloeren, en jij straks ook
Wooninspiratie, Woontips

Waarom wij fan zijn van PVC vloeren, en jij straks ook!

De zoektocht naar een nieuwe vloer kan lang duren. Dit artikel kan je een handje helpen om de keuze een stuk makkelijker te maken: wij zijn namelijk al een tijdje helemaal fan van PVC vloeren. Lees hieronder verder waarom wij zo gek zijn op PVC vloeren!

Een houtvrije, sterke vloer

De meningen over PVC vloeren zijn over het algemeen erg positief. Deze vloer is houtvrij: de vloer is gemaakt van kunststof en verschillende lagen polyvinylchloride. Dit zorgt ervoor dat een PVC vloer een stuk langer meegaat- en een stuk sterker is dan een vloer die gemaakt is van bijvoorbeeld laminaat, of van vinyl. De PVC vloer is ijzersterk, en gaat daarom ook jaren mee. Door de goede slijtlaag die op een PVC vloer ligt, zullen er nauwelijks beschadigingen ontstaan aan de PVC vloer. Daarbij komt dat een PVC vloer ook geluiddempend werkt. Ideaal dus, wanneer je onderburen hebt!

Warme voetjes door een PVC vloer

Ook zijn PVC vloeren warmte doorlatend. Ze hebben de eigenschap om zich aan te kunnen passen aan de tempratuur van de omgeving. Heb je toch last van koude voetjes? No worries: een PVC vloer is ontzettend geschikt voor vloerverwarming! De vloer geleidt de warmte erg goed, waardoor je er altijd lekker warmpjes bij zit.

Voor ieder wat wils

Een ander groot voordeel van een PVC vloer, is dat er zo enorm veel mogelijke patronen/ dessins zijn. Je hebt de keuze uit oneindig veel ontwerpen en kleuren. Doordat er zoveel keus is, past er altijd wel een PVC vloer bij je persoonlijkheid, die je zo mooi terug kan laten komen in huis. Ga je bijvoorbeeld voor een warme, houten uitstraling, of voor een stoere, industriële look?

Get funky: PVC vloer met visgraatprint

Een van de populairste keuzes op dit moment, is een PVC vloer gelegd in een visgraatmotief. Een PVC visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat er een patroon ontstaat dat vergelijkbaar is met een visgraat. Het mooie aan een visgraat PVC vloer, is dat hij met het oog niet te onderscheiden is van een echt houten visgraat vloer. Nog een leuk weetje over de visgraatvloer, is dat het een van de oudste parketvormen is. Dit maakt hem niet minder gewild: het is een prachtige, stijlvolle legvorm die eigenlijk nooit verveelt. Om de keuze nog iets moeilijker te maken, kan je zelfs bij een visgraatvloer verschillende varianten kiezen, gebaseerd op de originele visgraat. Zo kun je kiezen uit de Hongaarse Punt, Weense Punt en Visgraat XL. Weet jij al voor welke PVC vloer je gaat kiezen?

Dit vind je misschien ook leuk...