Zo richt je jouw interieur huisdiervriendelijk in!
Woontips

Zo richt je jouw interieur huisdiervriendelijk in!

Ben jij toe aan een nieuw interieur en heb je huisdieren? Dan kan het lastig zijn om goede keuzes te maken. De meeste huisdieren houden er van om net als jij ook gebruik te maken van je meubels. Maar huisdieren zoals honden zijn vaak vies wanneer ze buiten hebben gespeeld of hebben gewandeld. De kans is groot dat je meubels dus ook snel vies worden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips voor het inrichten van een nieuw interieur met huisdieren!

Ga voor wasbare meubels

Als je op zoek gaat naar meubels en je hebt huisdieren is het verstandig om voor meubels te gaan die je kunt wassen of goed kunt afnemen. Als je huisdier vies is en per ongeluk vlekken heeft gemaakt, kun je deze altijd verwijderen. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een afneembare hoes. Deze hoes kun je in de wasmachine stoppen als je huisdier deze vies heeft gemaakt. Ook bij het uitzoeken van een vloerkleed is het handig om voor een wasbaar vloerkleed te gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om je huisdier zo schoon mogelijk te houden. Bij Alles4dieren.nl vind je informatie over producten om je huisdier goed schoon te houden.

Kies de juiste kleuren

Het is ook handig om voor kleuren te gaan waarop vlekken en viezigheid van huisdieren niet erg opvallen. Als je voor een witte of beige bank gaat, wordt de kans op zichtbare vlekken natuurlijk erg groot. Het zou erg jammer zijn als je de zichtbare vlekken er niet meer uit kan wassen. Probeer daarom voor kleuren te kiezen waarop vlekken minder opvallen. Denk aan grijs, bruin, donkerrood, donkergroen of andere felle kleuren. Als je huisdier dan een keer een vlek maakt, valt deze niet erg op! Zeker handig om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een nieuw interieur.

Verzorg je huisdier goed

Het is ook belangrijk om je huisdier goed schoon te houden. Als je je huisdier regelmatig wast en kamt, wordt hij een stuk minder snel vies. Bij honden met een langharige vacht kan het ook handig zijn om de vacht korter te houden. Zo kan er minder viezigheid in de vacht worden vastgehouden. Je kunt de vacht door een trimmer bij laten houden, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een hondentondeuse. Als je daarnaast je hond ongeveer een keer per week doucht minimaliseer je de kans op vieze meubels!

Met al deze tips kun jij bezig met het inrichten van een nieuw interieur dat helemaal geschikt is voor huisdieren!

Dit vind je misschien ook leuk...