Zo krijg je een heerlijke geur in huis
Wooninspiratie, Woontips

Zo krijg je een heerlijke geur in huis

Een aangename geur in huis hebben, kan soms een ongelooflijke uitdaging zijn. Af en toe dwalen er vieze luchtjes door het huis waarvan het lijkt alsof ze zich maar met moeite laten verwijderen. Lekker gourmetten met het hele gezin, de voetbalwas, gebakken uien, een natte hond of een feestje geven met ongewenste achterblijvers zoals sigarettenrook, etenslucht of andere nare geuren kunnen je neus flink op de proef stellen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen om een heerlijke geur in huis te creëren. Iedereen wil tenslotte dat het huis fris en schoon ruikt. In dit blog geven we een aantal handige tips die helpen die vervelende luchtjes uit huis te verwijderen.

Regelmatig ventileren

De eerste en meest eenvoudige tip die we je kunnen geven om een heerlijke frisse geur in huis te krijgen, is regelmatig ventileren. Met het openzetten van ramen en deuren heb je al de helft gewonnen. Helaas wonen we echter in Nederland waar we ook nog wel eens met een winter te maken hebben. Hoewel regelmatig je woning luchten van essentieel belang is, wil dat niet zeggen dat je hierop zit te wachten als het buiten -5 is of als het met bakken uit de hemel komt, alleen om van die nare luchtjes af te komen. Gelukkig zijn er ook nog andere oplossingen.

Plaats geurkaarsen of een aroma diffuser

De makkelijkste manier om een heerlijke geur in huis te krijgen, is door het plaatsen van een geurkaars of de beste aroma diffuser. Hiermee sla je eigenlijk meerdere vliegen in één klap. Je woning ruikt niet alleen lekkerder en de nare geuren in huis verdwijnen als sneeuw voor de zon, daarnaast staan deze woonaccessoires ook nog eens sierlijk en sfeervol in de woning. Bijkomend voordeel van een aroma diffuser, is dat je zelfs de sfeer in huis naar jouw hand kunt zetten. Doordat deze apparaten een heerlijke geur verspreiden door de toevoeging van essentiële oliën, waarbij je de geur natuurlijk zelf uit kunt kiezen, krijgt jouw huis een uniek aroma.

Azijn en citrusvruchten of nare luchtjes te maskeren

Azijn is een absoluut wondermiddel op het gebied van geurtjes maskeren. Azijn neemt nare geurtjes als het ware op. Zet een schaaltje azijn in de ruimte waar je het meeste last hebt van stank en in 24 uur ben je ervan af. Ook citrusvruchten zijn een goede tip. Zet een pan water op het vuur en vul de pan met geraspte schillen van citrusvruchten. Eventueel kun je in de winter nog een kaneelstokje en kruidnagel toevoegen. Vervolgens kook je het water en je huis ruikt heerlijk!

Wil jij ook een heerlijke geur in huis? Neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om nare geurtjes in huis verwijderen en er een heerlijk ruikend huis er voor in de plaats te krijgen. Je neus en je huisgenoten zullen je dankbaar zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...