Tuin inspiratie

Op welke manier laat jij al het groen in je tuin ontploffen in de lente?

Het is lente en overal merk je dat de natuur een enorme sprint maakt. De jonge dieren worden her en der geboren, waardoor je overal jonge vogels, lammetjes en kalfjes ziet verschijnen. Dit is een mega schattig gezicht. Ook de planten, bomen, bloemen en grasvelden komen weer helemaal tot leven in de lente. Hierdoor krijg je het idee alsof de natuur in één keer wakker is geworden uit de winterslaap. Er gaat niets boven een groene en gezellige tuin. In deze blog lees je tips terug waarmee jij je eigen tuin een lenteboost kunt geven. Geniet er lekker van en help de natuur tegelijkertijd om weer zijn gang te gaan.

Welke eetbare planten dien je voor de lente in je tuin te zetten?

Wil je deze lente en zomer van je eigen geteelde groente en fruit genieten? Dan is nu het moment om je mini- of grote groente en fruittuin weer wat meer aandacht te geven. Je kunt lekkere verse kruiden in je tuin planten. Dit kun je dan weer tijdens het koken van heerlijke gerechten gebruiken. In de tuin kun je gerust basilicum, oregano, munt en stevia verbouwen. Andere makkelijke verbouwbare gewassen zijn aardappelen in een pot, uien, knoflook, aardbeien, cherry tomaten en nog veel meer. Wanneer je groene vingers hebt kun je ook groente en fruit verbouwen dat iets lastiger is. Kies zelf welke soorten groente en fruit je het lekkerste vindt. Het onderhouden van een moestuin is een leuke hobby en uitdaging.

Kies voor zoveel mogelijk bloemen in je tuin om de natuur een handje te helpen

Hoe meer bloemen je in de tuin plant, hoe beter je de natuur hiermee helpt. Wanneer je voor wilde bloemen, klassieke bloemen of populaire bloemen in de tuin kiest, kun je hier wildlife mee aantrekken. Insecten komen namelijk op bloemen af. De belangrijkste insecten op de wereld, blijken de bijen te zijn. Zonder de bijen, zouden er niet eens mensen op de aarde kunnen leven. De bijen hebben de belangrijke taak om de natuur overal waar zij komen te verspreiden. Dit doen ze door het stuifmeel uit bloemen te verplaatsen terwijl zij vliegen. Verder is het natuurlijk ook erg leuk om libellen en vlinders naar je tuin te lokken. Dit blijft altijd prachtig om naar te kijken.

Wil je jouw dak inzetten voor de natuur?

De natuur krijgt steeds minder ruimte om tot z’n recht te komen. Doordat er steeds meer huizen worden gebouwd, blijft er minder plek voor de bomen, planten en bloemen over. Om toch voor meer groen in het straatbeeld te zorgen, kun je ervoor kiezen om een groen dak aan te leggen. Dit betekent dat jij je dak inzet voor de natuur. Groene daken houden regenwater vast, isoleren je woning op een duurzame manier én zorgen ervoor dat de insecten op nog meer plekken kunnen wonen. Zorg er wel eerst voor dat je dak het gewicht van alle planten en bloemen kan dragen voor je eraan begint.

Dit vind je misschien ook leuk...