Hoe zorg jij ervoor dat je heerlijk van het zomerse weer op jouw balkon kunt genieten
Tuin inspiratie, Wooninspiratie

Hoe zorg jij ervoor dat je heerlijk van het zomerse weer op jouw balkon kunt genieten?

Ben je niet gezegend met een huis en een grote tuin maar wil je alles uit jouw appartement met balkon halen? Dan zijn de tips uit deze blog zeker iets voor jou! Je hoeft niet altijd maar naar het strand of een restaurant te gaan om een gezellige en zomerse dag mee te maken. Vanaf jouw eigen balkon kan je zeer zeker ook aan dat bruine kleurtje werken. Dan is het wel belangrijk dat je een aantal uur per dag zon kunt pakken natuurlijk. Gelukkig hebben de meeste balkons een klein of groot gedeelte van de dag wat zon. Zomers weer betekent niet dat het alleen overdag lekker is om van jouw balkon gebruik te maken. De zwoele zomerse avonden zijn ook ideaal op jouw balkon door te brengen.

Zorg voor een schoon en groen balkon

Wanneer jij jouw balkon een make-over wil geven is het belangrijk dat je met een grote schoonmaak begint. Haal alles naar binnen en verwijder kapot kunstgras en alles wat zijn beste tijd op jouw balkon allang heeft gehad. Wanneer alles schoon is, is het tijd om jouw balkon opnieuw in te richten. Kies voor een makkelijk schoon te maken vloer die tegen elk seizoen bestand is. Voor het hek kan je kiezen voor bamboeplaten, dit geeft jouw tuin direct een meer ontspannen uitstraling.

Hierna is het tijd om een beetje groen in huis te halen. Bij het tuincentrum weten ze precies wat voor soort planten balkonproof zijn. Je kunt ervoor kiezen om een verticale tuin te maken. Wanneer je de planten ophangt of aan de balkonrand bevestigd nemen ze niet eens ruimte in. Kies voor een leuke staande plant voor in één van de hoeken van jouw balkon en je bent al klaar.

Tips voor comfort tijdens de balkonsessies

Zorg dat je fijne tuinstoelen of een goed loungeset voor jouw balkon aanschaft. Des te lekkerder jouw balkon zit, des te meer je ervan geniet. Maak het geheel af met wat kussens, buitenkleedjes voor wanneer het toch net te koud wordt en plaats bijvoorbeeld een leuk vogelhuisje. Een schilderij of een mooie poster en wat kaarsen doen het ook erg goed om de sfeer op jouw balkon te bevorderen.

De ideale verlichting voor op jouw balkon

Wanneer je tot in de late uurtjes van jouw balkon wilt kunnen genieten, is het wel zo fijn om wat sfeerverlichting aan te brengen. Denk hierbij aan leuke lampjes op batterijen of stroom. Je kunt meerdere lampjesslingers met elkaar combineren om een leuk effect te bereiken. Denk eens aan gekleurde lampionnetjes of lichtbulbjes waar een mooi en warm licht uit komt. Een lichtsnoer met leuke lampjes eraan vast geeft je een gezellig en feestelijk gevoel. Op die manier geniet jij zelfs nog van jouw balkon als de zon allang onder is gegaan. Dat is zowel voor een leuke date als een vriendinnen- of familiebijeenkomst ideaal.

Dit vind je misschien ook leuk...