Woonstijlen

De vele gezichten van de Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is in Europa misschien wel de meest populaire woonstijl aller tijden. Wist je dat je niet altijd de enige mogelijkheid voor het implementeren van deze woonstijl in huis hoeft te volgen? Op deze pagina kom je erachter welke twists je zonder enige moeite aan de Scandinavische woonstijl kunt geven. Want hoe leuk is het om buiten de lijntjes te kleuren en de onbewandelde paden te ontdekken? Maak met deze kleine veranderingen meteen een interieur dat bij je eigen persoonlijkheid past.

Op welke manier kun je een lichte en zachte Scandinavische stijl in huis halen?

Wanneer je aan de Scandinavische woonstijl denkt, denk je vast aan het lichte, zachte en vaak ook minimalistische interieur dat je online en in de magazines terugziet als je op deze interieurstijl zoekt. Dit is dan ook de traditionele uitvoering van deze woonstijl in huis. Niks mis mee om de stijl op die manier in je woning terug te laten komen. Kies voor witte of beige muren, witte of lichte meubels en vooral ook een lichte vloer of een licht vloerkleed. Een licht interieur zorgt voor een ontspannen sfeer in huis. Dit is dan ook een groot voordeel aan deze woonstijl.

Zo maak je de Scandinavische woonstijl een tikje stoerder

Houd je van de Scandinavische woonstijl, maar heb je zelf meer pit in je karakter en wil je de woning ook een stoer randje meegeven? Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde elementen in je interieur terug te laten komen, die je huis een stoerder uiterlijk geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door stoere materialen en kleuren een plekje te geven in je interieur. Wat dacht je van een mooie bruine leren bank? Je kunt verder ook voor grover hout kiezen, in plaats van zacht en gepolijst hout. Dit geeft ook al meer karakter aan je interieur. Verder moet je natuurlijk nooit bang zijn om met je interieur te experimenteren.

De gaafste interieurs worden gemaakt doordat je zelf een twist aan een bepaalde stijl geeft. Koop en combineer vooral dingen die je zelf heel mooi vindt, waardoor je een eigen unieke stijl creëert, waar je anderen weer mee kunt inspireren.

Je kunt de Scandinavische stijl zelfs donker maken in huis

Waar je online of in de magazines vaak ziet dat de Scandinavische stijl vooral veel licht belichaamd, kun je er ook een twist aangeven en met donkerdere kleuren en materialen gaan werken. Wanneer je naar de meest noordelijke plekken in Scandinavië reist, zal je in het winterseizoen meemaken dat er niet eens daglicht is binnen bepaalde periode. Het donkere staat juist symbool voor de natuur, de ligging en de cultuur. Het donkere en lichte met elkaar combineren in je interieur, maakt je woonstijl direct een stuk contrastrijker en daardoor ook veel spannender. Kies bijvoorbeeld voor een donkere muur, een donkere bank of een hele donkere vloer.

Om de boel niet te donker te maken, kun je gebruikmaken van lichte woonaccessoires. Denk hierbij aan beige of crèmekleurige kussens op de bank, een licht vloerkleed of allerlei kandelaars, kaarsen en lichtgekleurde vazen.

Dit vind je misschien ook leuk...