Tuin inspiratie

Maak kennis met het concept van de tuinkamer

Wist je dat tuinkamers steeds populairder worden en het een leuk idee is om een deel van je tuin tot tuinkamer om te toveren? De tuin is een fijne plek bij je woning, maar door het verschil in seizoenen en temperaturen kun je er niet altijd even goed van genieten. Wat eigenlijk zonde is. Kies er daarom voor om een tuinkamer aan je tuin toe te voegen. Er zitten verschillende interessante voordelen aan het bouwen van een tuinkamer. In deze blog kom je erachter wat het precies is, welke voordelen eraan zitten en op welke manier je de tuinkamer het beste kunt inrichten.

Wat kun jij je bij een tuinkamer voorstellen?

Een tuinkamer lijkt op een serre, maar is van ander materiaal gemaakt en hoeft niet per se aan de gevel van je woning gemonteerd te worden. Een tuinkamer kun je op iedere gewenste plek in je tuin laten bouwen, waardoor je veel meer mogelijkheden voor je tuin creëert. Een tuinkamer is een plek in de tuin die is afgedekt, waardoor je er altijd droog kunt zitten. Verder zitten er vaak schuifdeuren ingebouwd, die je in de warmste maanden van het jaar open kunt zetten. Hierdoor combineer je binnen, makkelijker met buiten. Een tuinkamer kun je gebruiken als extra eethoek, filmroom, relaxkamer en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van een tuinkamer?

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre is dat je de panelen van een tuinkamer in de warmste maanden makkelijk en snel kunt verwijderen. Hierdoor krijg je eigenlijk een grote overdekte open ruimte, waardoor je binnen en buitenleven goed met elkaar kunt afwisselen. In de wintermaanden houd je de tuinkamer dicht en zorg je ervoor dat er met kaarsen en een kachel voldoende warmte in de tuinkamer te vinden is. Verder is het geweldig om een tuinkamer in je tuin te maken, zodat je het totale woonoppervlak van je woning kunt uitbreiden. Wanneer je meer leuke plekken op je terrein hebt, waar je tijd door kunt brengen, voelt het alsof je meer leefruimte hebt.

Verder hoeft een tuinkamer helemaal niet duur te zijn en zijn er mogelijkheden voor ieder budget. Een tuinkamer werkt vaak niet met geïsoleerd glas, wat bij een serre wel zo is. Hierdoor hoef je voor een mooie tuinkamer veel minder geld neer te tellen.

Op welke manier kun je de tuinkamer het beste inrichten?

Net zoals voor je reguliere woning, kun je voor de tuinkamer uit verschillende interieurstijlen kiezen. Hoewel de tuinkamer afgezonderd is van de woning, kun je er dezelfde woonstijl in hanteren. Anderzijds is het een leuk idee om de tuinkamer te gebruiken om wat meer met je eigen woonstijl te experimenteren. Wil je al een tijdje ervaren welke woonstijlen nog meer bij je passen? Dan kun je ze als eerste in de tuinkamer uitproberen. Woonaccessoires die vooral niet mogen ontbreken in de tuinkamer zijn kussens, plaids, een kachel, kaarsen en andere prachtige voorwerpen die de tuinkamer tot een gezellig en warm geheel maken.

Dit vind je misschien ook leuk...