Woonstijlen

Met deze tips creëer je een landelijke woonstijl in huis

Ben je op zoek naar een rustgevend en gezellig interieur? Dan is de landelijke woonstijl misschien wel iets voor je. Deze woonstijl bestaat uit rustige aardetinten in de basis en wordt met heel wat gezellige accessoires aangevuld. Wanneer je de landelijke woonstijl in huis haalt, kies je ervoor om je huis op een boerderij te laten lijken. Dit komt vooral door het feit dat er van veel hout en zelfs van boerenantiek gebruik wordt gemaakt in het interieur. In deze blog krijg je tips hoe je de landelijke woonstijl in je eigen huis kunt doorvoeren.

Wat kenmerkt een landelijke woonstijl?

De landelijke woonstijl wordt vaak als robuust, natuurlijk en romantisch omschreven. Deze interieurstijl is op de inrichting van een typische boerderij geïnspireerd. Vandaar dat je rustig voor accessoires van hout, een oud kacheltje, gehaakte vloerkleden en grove meubels kunt kiezen. Het belangrijkste aan de landelijke woonstijl is dat de natuur voldoende in het interieur aanwezig dient te zijn. Denk hierbij aan dierenprints, (droog)bloemen, bladmotieven, veel hout en zachte materialen.

Kies voor deze kleuren en materialen

Om een landelijke look in huis te creëren, is het belangrijk dat je voor lichte en natuurlijke tinten in de basis kiest. Kies bijvoorbeeld voor witte muren, een zandkleurige houten vloer en bruinige of juist olijfgroene gordijnen. Wanneer je van wat stoerder houdt, kun je er zwarte accenten aan toevoegen. Als de basis goed is, kun je meer kleur in huis halen door voor allerlei natuurlijke materialen als wol, katoen, steen en dierenprints te kiezen. De materialen dienen vooral comfortabel en zacht te zijn, zodat jij je er fijn bij voelt.

Met de deur in huis vallen

Wist jij dat je de landelijke woonstijl zelfs op je deuren in huis los kunt laten? Wat dacht je van een grote houten schuifdeur tussen je keuken en de woonkamer? Dit soort grote en stoere deuren van hout en ijzer geven je huis in één keer een geweldige landelijke uitstraling. Wanneer je voor verweerd hout kiest, zal je al snel de sfeer van een oud landhuis bij je naar binnen halen.

De zogenaamde boerderijdeuren zijn duur, vandaar dat niet veel mensen dit in hun woning kunnen toepassen. Gelukkig is er ook een goedkopere variant van de houten schuifdeur te krijgen. E zijn namelijk stickers te koop, die je op je eigen deuren kunt plakken, om deze look op een betaalbare manier in je huis te creëren.

Je kunt niet zonder de juiste accessoires

De landelijke woonstijl is pas af op het moment dat je een aantal stoere en mooie accessoires in huis hebt gehaald. Zoals je eerder kon lezen, is het toevoegen van kleur in deze interieurstijl erg belangrijk. Kies dus voor accessoires met verschillende pasteltinten. Daarnaast past een schapenvachtje perfect bij de landelijke interieurstijl. Je kunt deze zowel op de vloer als over je meubels heen leggen. Verder kun je mooi aardewerk in het interieur terug laten komen en is een accessoire van zink onmisbaar om de look mee af te maken!

Dit vind je misschien ook leuk...