Woonstijlen

Haal Bali je woning in met deze geweldige woonstijl tips

Ben je gek op tropische vibes in je woning? Ben je weleens op Bali geweest of is het je droom om er eens op vakantie te gaan? Dan is de Balinese woonstijl zeker iets voor je! Wanneer je aan Bali denkt, denk je vast aan het strand, kokosnoten, de mooiste beachclubs en aan de andere kant de rijstvelden, groene jungle en prachtig versierde tempels. Bali heeft veel te bieden en kan dus tegenwoordig ook in je interieur terugkomen. Deze woonstijl is speels, natuurlijk en helpt je om tot rust te komen in je eigen huis. In deze blog krijg je tips om je woning op z’n Balinees in te richten.

Kies voor speciaal Indonesisch hout

Bali staat bekend om de prachtige grote eettafels of salontafels van hout. Doordat de meubels zo grof en groot zijn, kun je dit al als de eyecatcher van je woonkamer zien. Het hout is zo prachtig en bewerkt dat het zijn eigen verhaal verteld. Wist je dat er bepaalde bedrijven zijn die je een échte Balinese tafel kunnen bezorgen? Hiermee steun je ook nog eens de lokale vakmannen op Bali die de tafel voor je maken. Vaak worden ook geen nieuwe bomen voor de tafels omgezaagd, maar wordt er gerecycled hout gebruikt. Je zou ook voor oude draagbalken kunnen kiezen, die helemaal verzorgd zijn, zodat de oude beschadigingen bespaard blijven, maar de tafel wel een nieuwe glans laag ontvangt.

Rotan kan absoluut niet ontbreken

Naast hout is rotan ook wel riet genoemd het meest gebruikte materiaal in de Balinese woonstijl. De lichte kleuren en de gevlochten patronen van het riet geven je woning direct een gave tropische strandlook. Daarnaast ziet het er erg zomers uit en haal je er direct meer gezelligheid mee in huis. Je zou er ook voor kunnen kiezen om rotan tuinmeubelen te komen, zodat zelfs je tuin bij je interieur zal passen. De meubelen van rotan zijn vaak duurzaam en gaan jarenlang mee. Naast rotanmeubelen kun je bijvoorbeeld ook voor een rotan hanglamp kiezen, waar je warm licht uit laat komen.

Natuursteen doet het altijd goed

Sommige mensen kiezen voor een Balinese badkamer. Op dat moment is het belangrijk om vooral met grote en grove natuurstenen te werken. Leg een houten vlonder op de stenen in de douche en waan je elke keer op het eiland als je onder de douche staat.

Haal de natuur in huis

Op Bali is het erg groen, dit komt omdat het er vaak regent en de planten en bomen daardoor erg goed kunnen groeien. Zorg er dus voor dat je de kleur groen en het natuurlijke groen in de vorm van planten naar binnen haalt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groene muur? Of een leuk behangetje met een jungle motief? Verder zijn bananenplanten helemaal in en doen een aantal prachtige cactussen het ook goed in je interieur. Wanneer je de kleuren groen, beige, oranje en een aantal felle kleuren, subtiel in je interieur terug laat komen, is het je gelukt om de Balinese woonstijl naar je eigen woning te halen.

Dit vind je misschien ook leuk...