Wooninspiratie

Wooninspiratie voor mensen met een smalle badkamer

Heb je een kleine badkamer maar wil je er toch alles uithalen wat erin zit? Dan is het belangrijk om verschillende strategische interieur hacks toe te passen, waarmee je de smalle badkamer makkelijk een stuk ruimer kunt laten ogen. In deze blog krijg je een aantal tips die je helpen om de code voor een groter ogende, maar smalle badkamer te kraken. Denk bijvoorbeeld na over de indeling van de badkamer, lees de tips voor een optisch ruimere badkamer door en zet vooral de kracht van spiegels in om een fijne badkamer voor jezelf te creëren.

Kies voor de beste layout voor jouw badkamer

Heb je een smalle badkamer? Dan is de indeling van je badkamer essentieel voor het creëren van een ruimere uitstraling. Wist je dat het helpt om de ruimte er groter uit te laten zien, door in de breedte te werken, in plaats van in de hoogte? Je zou bijvoorbeeld voor een douche aan de meest smalle zijde kunnen kiezen. Wanneer je dan de breedte van de douche accentueert door een groot douchescherm te plaatsen, lijkt de douche in één klap een stuk ruimer. Het is belangrijk dat je de lange wanden zo veel mogelijk leeg laat. Je zou hier wel voor een wastafel kunnen kiezen. Wil je een bad plaatsen? Doe dit dan ook liever in de breedte.

Op deze manier zorg je ervoor dat je smalle badkamer een stuk ruimer oogt

De kleur die je voor de badkamer uitkiest is zowel belangrijk voor de sfeer als de optische ruimte die je in de smalle badkamer hebt. Lichte kleuren maken een ruimte groter, terwijl donkere kleuren een ruimte juist kleiner maken. Kies daarom voor lichte kleuren zoals wit, beige, lichtblauw, lichtroze of lichtgrijs in je smalle badkamer. Een wandje met drukke kleuren of tegels met een motiefje is leuk en zorgt voor wat meer contrast.

Zet spiegels in voor het gewenste resultaat
Wist je dat je spiegels slim kunt plaatsen, waardoor ze bijdragen aan een ruimer gevoel in een smalle ruimte? Kies in ieder geval voor een grote spiegel in je smalle badkamer. Hoe groter de spiegel, des te groter de visuele ruimte in je badkamer wordt. Spiegels worden ingezet om licht te weerkaatsen en reflecteren de rest van de ruimte waarin ze worden opgehangen. Dit heeft als gevolg dat de ruimte ruimtelijker en vooral ook opener aanvoelt. De grootte van de spiegel is belangrijker dan de vorm. Grote ronde spiegels doen het net zo goed in een smalle badkamer als langwerpige of vierkante varianten. Kies nooit voor meerdere kleine spiegels, maar écht voor een grote spiegel uit één stuk.

Verder zou je ook twee grote spiegels tegenover elkaar kunnen ophangen. Dit past het beste bij badkamers die geen daglicht hebben, omdat er bijvoorbeeld geen ramen beschikbaar zijn. De ruimte in de smalle badkamer zonder ramen voelt op dat moment minder hokkerig aan. Spiegels kunnen een speels en gewaagd design statement in je smalle badkamer maken! Dus sla vooral je slag.

Dit vind je misschien ook leuk...