Woontips

Woon veilig en bescherm je huis tegen inbrekers

Heb je weleens een inbraak meegemaakt, of wil je dit koste wat het kost voorkomen? Dan is het belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om je woning binnen te komen. Je wil niet dat inbrekers er met je spullen vandoor gaan, zeker niet als je er hard voor gewerkt hebt of je spullen emotionele waarde hebben. Wat van jou is, is van jou en daar moeten vreemden vanaf blijven. Gelukkig bestaan er manieren om je huis tegen inbraken te beveiligen. In deze blog lees je wat inbraakpreventie is, wat de voordelen ervan zijn en wat je nog meer kunt doen om inbrekers uit je huis te weren.

Wat houdt inbraakpreventie in?

Woninginbraken komen helaas te vaak voor. Inbrekers dringen de woning binnen en stelen alles waarvan zij denken dat het waardevol is. Het is vreselijk om een inbraak mee te maken, zeker als je spullen met emotionele waarde verliest. Zelfs wanneer er in je straat wordt ingebroken, kan dit al voor een heel onveilig gevoel in je eigen huis zorgen. Om inbraken te voorkomen, kun je aan inbraakpreventie doen. Dit houdt in dat je er alles aan doet om een inbraak te voorkomen. Dit kun je doen door dure sloten van goede kwaliteit te laten installeren, met een alarmsysteem te werken of camera’s buiten de woning op te hangen.

Wat zijn de voordelen van inbraakpreventie voor je woning?

Wanneer je inbraakpreventie in en om je woning toepast, is de kans dat inbrekers voor je woning kiezen vele malen kleiner. Je zou bijvoorbeeld een aantal camera’s kunnen ophangen, met hekken kunnen werken of felle lampen met bewegingssensoren kunnen installeren. Wanneer inbrekers dit zien, denken zij al snel aan de volgende woning. De kans voor hen om ongezien in te breken is dan namelijk wel heel klein. Als je de woning goed beveiligd, krijg je zelf ook een veiliger en rustiger gevoel. Inbraakpreventie is dus zowel goed voor je spullen als voor je mentale gesteldheid.

Wat kun je verder nog doen om een inbraak te voorkomen?

Wanneer je een inbraak meemaakt, heb je niet alleen te maken met materiele schade, maar zeker ook mentale schade. Het idee dat er inbrekers in je woning zijn geweest, ofwel toen je niet thuis was of wanneer je juist boven lag te slapen, is vreselijk. Het probleem hiervan is, dat jij je niet meer veilig zal voelen in je eigen huis. Je wil dit voorkomen door naar manieren te zoeken om je woning zo goed mogelijk te beveiligen. Zorg er in ieder geval voor dat je grote lampen in de voor- en achtertuin plaatst. Inbrekers hebben een hekel aan fel licht en kiezen liever voor huizen waar zij in het donker kunnen inbreken.

Verder is het erg belangrijk om voor stevige sloten te kiezen, die bijna niet open te wrikken zijn. Hierdoor duurt het voor de inbrekers te lang om het slot open te krijgen en zullen ze ervoor kiezen om de benen te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...