Woonstijlen

Wil jij meer gezelligheid in huis? Probeer dan de bohemian woonstijl uit!

Waar denk jij aan wanneer je het woord bohemian hoort of ziet? Vaak wordt de bohemian woonstijl een beetje met de Ibiza-look vergeleken. Het gaat er vooral om dat je je huis omtovert tot een soort relaxt strandhuis. De bohemian woonstijl is een dromerige stijl die meer gezelligheid en reislust in je huis tot z’n recht laat komen. De stijl is het beste te omschrijven als kleurrijk, gemixte patronen en materialen met elkaar combinerend en exotisch. In deze blog lees je hoe jij de bohemian stijl bij je in huis haalt.

Wat is er zo kenmerkend aan een bohemian interieurstijl?

Zoals je eerder al kon lezen kun je de bohemian woonstijl het beste als een vrolijke, natuurlijke en gezellige interieurstijl omschrijven. Tover je huis om tot een leuk vakantiehuisje op Ibiza door op de muren vooral beige kleuren te gebruiken. Wanneer de basis van je huis rust uitstraalt, kun je door de aankleding ervan meer kleur en gezelligheid creëren. Denk eens aan een aantal mooie kamerplanten die een beetje dat jungle gevoel bij je opwekken. Of wat dacht je van rieten manden of stoelen die meteen een exotisch tintje aan je woning geven?

Een wandkleed past bijvoorbeeld ook prachtig in een bohemian interieur. Eigenlijk is alles met dierenprints, kralen en franjes leuk om de look helemaal mee af te maken. Ben je reislustig en verzamel je graag leuke spullen en herinneringen van de reizen die je hebt gemaakt? Wees dan vooral niet terughoudend om deze accessoires en foto’s een plekje in je huis te geven. Bij de bohemian woonstijl is niets te gek en des te persoonlijker de meubels of de attributen zijn, des te beter het bijdraagt om van je huis een persoonlijke plek te maken.

Zorg dat de kleuren elkaar ondersteunen en er één kleurenspektakel ontstaat

De basiskleur van de Bohemian woonstijl is wit en allerlei beige tinten. Wanneer het grootste gedeelte van je huis rustgevend is qua kleur, is het des te leuker om een aantal kleurrijke meubels of decoraties toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie gele of bruine bank. Printjes met exotische dieren of andere natuurlijke opdruk doen het erg goed in deze interieurstijl. Verder passen alle kleuren die jij mooi vindt bij de rest van de stijl. Het maakt niet uit of dat roze, mintgroen, babyblauw of oranje is.

Voeg natuurlijke materialen toe voor de finishing touch

Wanneer je aan de bohemian woonstijl denkt, denk je direct aan riet, rotan en hout. Deze natuurlijke materialen zorgen voor de exotische sfeer in huis. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een rotan bank of rieten mand neer te zetten. Vooral meubels en accessoires die je aan een eiland doen denken, werken perfect voor deze interieurstijl. Hang direct ook wat posters of fotolijstjes van je favoriete vakantiebestemmingen op! Een aantal tropische planten maken het geheel af en zorgen direct voor een gezondere en schone lucht in je huis.

Dit vind je misschien ook leuk...