Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een elegante schuifpui en andere tuindeuren
Tuin inspiratie, Wooninspiratie, Woontips

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een elegante schuifpui en andere tuindeuren

Een elegante schuifpui, een mooie openslaande deur of gewoonweg standaardmaat tuindeuren aan keuze heb je geen gebrek als je opzoek bent naar een nieuwe tuindeur. Vele opties is natuurlijk altijd positief, het betekent namelijk dat er een grote kans is dat jij de beste tuindeur voor jouw huis vindt. 

Ben je in de markt voor nieuwe tuindeuren dan heb je waarschijnlijk ook wel even op internet gekeken. Op veel websites vind je tal van voorbeelden van verschillende soorten tuindeuren, allemaal net iets anders functionerend en met een ander visueel karakter. De vele keuzes maken je keuze dan ook zeker niet echt makkelijker. Sterker nog, de vele mogelijkheden zouden je wel eens kunnen overweldigen, waardoor een keuze uitblijft. 

Wat je dus misschien wel kan gebruiken is een soort van gids die je helpt bij het kiezen van een goede tuindeur voor jouw huis. Daarom vertellen we je in dit artikel iets over de verschillende opties en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuindeur. Dus laten we maar snel beginnen. 

De verschillende opties

Zoals al gezegd komen tuindeuren dus in veel verschillende soorten en maten, zoals bijvoorbeeld standaard maten of juist een elegante schuifpui. Ten eerste heb je natuurlijk standaardmaten tuindeuren zoals 2 bij 2 meter, of bijvoorbeeld 2 bij 2.15 meter.  Het voordeel van het aanschaffen van een standaard maat tuindeur is natuurlijk dat je deze erg gemakkelijk plaats, het kozijn heeft namelijk al de juiste afmeting. Daarom is het in het geval van standaardmaten tuindeuren vrij makkelijk kiezen. Kies gewoon welke kleur je wil en laat de tuindeur plaatsen en je kan genieten.  

Een andere zeer populaire optie als het aankomt op tuindeuren is een elegante schuifpui. Zoals de naam al suggereert kun je met een schuifpui de deuren in elkaar schuiven. Heb je bijvoorbeeld een iets kleinere tuin, of grenst je tuindeur aan het terras dan is dit een goede opties omdat je geen last hebt van openslaande deuren. Daarnaast heb je met een elegante schuifpui optimaal veel licht. Zo maak je je woonkamer echt een stuk lichter door het plaatsen van een elegante schuifpui.

Waar op te letten bij de aanschaf?

Nu we de populairste opties even voor je op een rijtje gezet hebben kunnen we het nog even hebben over de dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuindeur. Er zijn namelijk wezenlijk verschillen tussen het aanschaffen van een elegante schuifpui of standaard maten tuindeuren. 

Bij de laatstgenoemde maakt het opmeten van je kozijn natuurlijk niets uit, want het is een standaardmaat die zeer waarschijnlijk makkelijk geplaatst kan worden. Met een schuifpui heb je dat gemak niet en zul je moeten gaan meten. Daarnaast kun je bij een standaardmaat tuindeur veel makkelijker dingen zoals horren plaatsen, waar dit bij elegante schuifpuien toch wat moeilijk wordt. 

Dat gezegd te hebben zijn er wel andere voordelen aan schuifpuien. De laatstgenoemde heeft namelijk het voordeel dat deze geen gebruik maakt van openslaande deuren. Daardoor heb je meer ruimte in je tuin als je de pui open doet. Ook ziet een schuifpui er vaak toch net iets strakker uit dan een standaardmaat tuindeur. Ga je dus voor een echt strakke look, dan is een elegante schuifpui een echte aanrader. 

Hopelijk hebben we je in dit artikel een beetje op weg kunnen helpen en vind je snel een tuindeur die bij jouw eisen past.

Dit vind je misschien ook leuk...