Woonstijlen

Waar kun je de urban moderne woonstijl aan herkennen?

Wil je een moderne woonstijl in huis creeren, maar hoeft het er niet allemaal even strak en leeg uit te zien? Dan is de urban moderne woonstijl zeker iets dat bij je past. Deze woonstijl is trendy, gewaagd en zeker niet saai te noemen. Eigenlijk gaat het vooral om een mix van allerlei elementen uit verschillende stijlen bij elkaar. Hoe leuk is dat? Op die manier hoef je niet per se één stijl in huis te kiezen en kun je alles precies zo inrichten, zoals je dat zelf voor ogen hebt. In deze blog lees je alles over de urban moderne woonstijl en welke materialen je er het beste voor kunt gebruiken.

Hoe meer tegenstijdigheid in je interieur, des te beter

Net als bij moderne kunst, kan een moderne woonstijl je soms verrassend meevallen. Wanneer je een modern interieur in huis wil halen, past het bij sommige mensen beter om er ook een beetje van de urban stijl in te verwerken, om het geheel wat meer pit te geven. Tegenstrijdigheid is het keyword van de urban moderne woonstijl. Aan de ene kant kun je een witte vloer, witte muren en een spierwit plafond hebben, maar daar kun je dan wel weer de gekste kleuren en prints of materialen mee combineren. Je vindt deze specifieke woonstijl steeds vaker in appartementen of lofts in de grote steden terug.

Het urban moderne interieur blend moeiteloos in met de drukte en kleuren uit de stad, terwijl je er ook nog eens je eigen ideeën en smaak in kwijt kunt.

Welke prints passen er binnen deze woonstijl?

Wat nou als je door de urban moderne woonstijl helemaal los kunt gaan met patronen, prints en allerlei verschillende kleuren? Ben je een kleurrijk en druk persoon, dan past deze stijl zeker goed bij je woning. Je kunt materialistische meubels, met een vloerkleed vol geometrische prints, vintage accessoires en de gekste opvallende beeldjes of schilderijen. Het maakt allemaal niet uit. Het mag druk, excentriek, je eigen persoonlijkheid kan er volledig in terug te vinden zijn. Dit maakt deze stijl zo leuk, gezellig en ook best gewaagd. Voor de moderne kant van de stijl, zou je voor een aantal interessante moderne kunststukken of meubels kunnen kiezen. Het contrast is geweldig en de verschillende prints zullen elkaar alleen maar benadrukken.

Kies voor veel verschillend materiaalgebruik

Naast het feit dat je veel wit, of andere neutrale kleuren met felle kleuren en drukke prints kunt matchen. Is het ook een leuk idee om voor bepaalde mixen in materialen te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van staal met hout, beton, baksteen of juist suède en leer? De urban moderne woonstijl is een tikje chaotisch, maar juist in de verwarring vinden alle materialen, kleuren en meubels elkaar terug. Wanneer je deze woonstijl toepast, heb je altijd iets bijzonders wat er tussenuit springt en kun je telkens weer naar iets nieuws in je woning kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...