Tuin inspiratie

Op deze manier maak jij je tuin helemaal klaar voor de herfst

De herfst is een gezellige periode, aangezien je de warmte van je woning vaker op zal zoeken. In de herfst ziet de natuur er prachtig uit aangezien je overal de herfstkleuren terug zal zien komen. Wie heeft er dan geen zin om een lekkere herfstwandeling te maken en daarna op de bank te ploffen met een dekentje en een kop warme chocolademelk? In deze blog lees je op welke manier je meer sfeer in je kaler wordende herfsttuin kunt creëren. Verder lees je wat voor type tuinonderhoud je in dit seizoen het beste kunt uitvoeren en hoe je ervoor zorgt dat de tuin winterklaar wordt gemaakt.

De herfst is een van de gezelligste maanden, dus creëer meer sfeer in de tuin

Hoewel het in de herfst steeds kouder wordt, kun je in dit seizoen nog steeds van je tuin genieten. Je kunt misschien niet meer zo lang en onbezorgd buiten in de tuin zitten zoals je van de zomer gewend bent, maar er zijn zeker mogelijkheden waardoor je het nog een tijdje volhoudt. Wat dacht je van het installeren van een vuurkorf? Is het een frisse maar heldere herfstavond? Kies er dan voor om een warme outfit aan te trekken, met een paar plaids, kaarsen en de vuurkorf in de tuin door te brengen. Hoe leuk is het om te kletsen met een drankje en het haardvuur?

Met de kids is het een leuk idee om kastanjes te ploffen boven het vuur of om marshmallows te smelten! Jullie zouden ook een leuke herfsttafel met pompoenen, bladeren en dennenappels kunnen maken. Op die manier laat je de tuin er erg gezellig uitzien.

De herfst is het perfecte seizoen om tuinonderhoud uit te voeren

Wist je dat je in september en oktober best wel veel voor je tuin kunt betekenen? Dit is bijvoorbeeld het seizoen om appels en peren uit de bomen te oogsten. Verder kun je in de herfst alvast leuke bloembollen planten voor het komende voorjaar. Heb je een gazon? Dan kun je er in de herfst voor kiezen om kale plekjes in te zaaien. Dit zorgt ervoor dat je volgend jaar weer van een dik en vol gazon kunt genieten. Hoewel het gras minder snel groeit als in de lente en de zomer, is het in de herfst nog wel nodig om het gras regelmatig te maaien.

Je mag het nu ook wat langer laten dan normaal. Hoge sprieten kunnen het mos en de lagere sprieten namelijk beschermen.

Begin alvast met het winterklaar maken van de tuin

Nu het herfst is, zit de winter er alweer aan te komen. Wanneer je goed voorbereidt de winter ingaat, kun je het komende voorjaar sneller van een gezonde tuin genieten. Probeer bomen en heggen in de herfst te snoeien. Dit zorgt ervoor dat dode takken verdwijnen en de bomen en heggen meer ruimte krijgen om te ademen en te groeien. Verder kun je de tuinmeubels aan het einde van de herfst grondig schoonmaken en naar binnen halen. Dit zorgt ervoor dat het koude weer geen schade aan je tuinmeubels kan aanbrengen.

Dit vind je misschien ook leuk...