Low budget

Op deze manier haal je low budget de herfst bij je in huis

Wanneer het herfst is, komt de winter er al heel snel weer aan. Er is niets fijner dan tijdens deze donkerdere en iets koudere periode voor meer licht, warmte en gezelligheid in huis te zorgen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zeker samen met de kinderen is het een leuk idee om meer herfst in huis te halen. Op deze pagina lees je hoe jij je eigen herfst decoratie kunt maken, op welke manier je een herfsttafel met de kinderen kunt samenstellen en welke huiselijke warmte en lichtgevende attributen je weer uit de kast kunt halen.

Maak je eigen herfst decoratie

In de herfst beginnen de bomen de bladeren los te laten. Soms zien deze bladeren er zo prachtig uit, dat het zonde is als niemand er iets mee doet. Kies de mooiste en grootste bladeren uit en droog ze eerst een tijdje tussen een boek. Kies uit verschillende kleuren en maten. Hierna kun je er met een naald en draad een lijn doorheen rijgen. Op die manier maak jij je eigen herfstblad slinger. Deze kun je bijvoorbeeld in de gang of boven de tv ophangen voor meer sfeer en natuur in huis.

Maak samen met de kids een echte herfsttafel in de tuin of binnen

Wil je meer herfstachtige versiering in huis of de tuin uitstallen? Dan hoef je hier helemaal niets voor te betalen en alleen maar een middagje naar het bos te gaan met de kinderen. Hoe leuk is het om prachtige gevallen bladeren in de mooiste herfstkleuren te verzamelen? Misschien vinden jullie nog wat eikeltjes en dennenappels. Met de eikeltjes en satéstokjes kun je de leukste eikelpoppetjes maken, die je ook op de herfsttafel kunt neerzetten. Verder doen kastanjes het goed op de herfstthema tafel en kun je er een paar in je zak houden voor goed geluk en een goede gezondheid, wie weet helpen ze wel!

Heb je toevallig een pompoen in de tuin? Dan kun je die uithollen en er pompoensoep van maken, waarna je er waxinelichtjes in kunt branden Dit ziet er ook geweldig uit!

Haal alle sfeermakers en warmtebronnen maar weer uit de kast

De herfst is een milde winter, waardoor er al snel meer kou in huis te voelen is. Daarnaast wordt het in deze periode eerder donker buiten, waardoor je al eerder met de lampen aan in huis zit. Hoe kun je het op een low budget manier een stuk gezelliger maken in huis als de herfst aanbreekt? Zorg er in ieder geval voor dat je één keer wat meer geld investeert in een goede plaid, leg deze op een speelse manier over de bank. Deze kun je daarna ieder jaar weer uit de kast halen en hergebruiken. Zie jij jezelf al met een lekker dekentje op de bank met een kop warme thee of chocolademelk van je favoriete film of serie genieten?

Verder kun je kaarsen en sfeerlicht neerzetten. Dit zorgt zowel voor meer licht als warmte in huis. Kaarsjes kosten bijna niets en vaak kun je ook grotere geurkaarsen kopen die een hoog aantal branduren hebben, waardoor je er heel lang mee doet.

Dit vind je misschien ook leuk...