Woondecoratie

Met dit soort kerstdecoratie vier je een gezellige, warme en fijne kerst

Kerst is zeker wel de gezelligste tijd van het jaar. Wanneer de kerst dichterbij komt leven mensen op, de huizen worden massaal versierd en ook kaarsen en lampjes zijn in deze periode een stuk belangrijker dan de rest van het jaar. Om een gezellige, fijne en warme kerstsfeer in je woning te creëren, kun je een aantal leuke tips opvolgen. In deze blog staat het optuigen van de kerstboom centraal, verder lees je meer over de leukste kerstdecoratie en op welke manier jij je eettafel tijdens het kerstdiner in de kerstsferen kunt onderdompelen.

De kerstboom is het middelpunt van de woonkamer tijdens kerst

Kerst voelt niet als kerst als je geen prachtig versierde kerstboom in huis haalt. Het maakt niet uit of je voor een neppe of echte boom gaat. Tegenwoordig zie je zelfs bomen van hout en staal in de interieurs verschijnen. Kies vooral voor een boom die bij jouw stijl past en versier hem lekker zoals jij dat graag wil. Je kunt ieder jaar voor een bepaald thema in de boom kiezen, maar het recyclen van oude kerstballen is ook helemaal in!

Welke kerstdecoratie mag absoluut niet in je woning ontbreken?

Hoe gaaf is het om je hele woning om te bouwen tot een soort kerstpaleis? Niet alle mannen en vrienden zullen je dankbaar zijn, maar kerst is nou eenmaal de periode dat je qua interieurdecoratie flink uit mag pakken. Hoe gaaf is het om een eigen klein winter wonderland in je huis te creëren? Het kerstgevoel begint al bij de voordeur. Hier kun je een prachtige grote kerstkrans, een kerst welkomstmat of een mooie lichtgevende ster ophangen. Hierna is de hal aan de beurt, hier kun je mini kerstbomen of kaarsen plaatsen.

Na de hal kom je in de woonkamer terecht. Hier staat de kerstboom centraal. Wil je naast de kerstboom nog iets bijzonders doen? Kies er dan voor om je eigen mini kerstdorp te bouwen. Ja, dat mag gewoon met nepsneeuw en al! Hoe leuk en gezellig is dat?

Op welke manier kun jij je dinertafel feestelijk dekken met kerst?

Wanneer je een gezellig kerstdiner organiseert, is het natuurlijk wel belangrijk dat je naast de lekkerste gerechten en drankjes ook rekening houdt met de details, zoals het dekken van je eettafel. Samenkomen met familie en vrienden is precies waar kerst om draait en waarom zou je dit dan niet in een leuk en warm versierde woonkamer of keuken doen? De tafel mag niet onderdoen voor de rest van je kerstdecoratie in huis, dus je kunt ook hier helemaal losgaan met je kerstversiering.

Om het voor jezelf wat makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om wat kersttakken op tafel te leggen met zacht stralende lampjes erin. Voeg hier wat leuke kaarsen, rode strikken en wat kerstballen aan toe en klaar is kees. Zorg er in ieder geval voor dat je kerstversiering op de eettafel niet tussen je heerlijke gerechten terecht kan komen. Het laatste waar je op zit te wachten is dat iemand op plastic zit te kauwen.

Dit vind je misschien ook leuk...