Woontips

Met deze woonaccessoires maak je jouw dressoir in de woonkamer af

Heb je een gaaf dressoir in je woonkamer staan en weet je niet zo goed hoe je dit meubel gezellig kunt maken? Dan is er goed nieuws. De versierde dressoirs zijn helemaal hip. Je kunt er de mooiste woonaccessoires op kwijt. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, is er vast een manier om je dressoir op te leuken, die helemaal bij jou en je woonstijl past. Het dressoir is vaak een basismeubelstuk in huis. Vandaar dat je er ook de nodige aandacht aan mag besteden om van dit meubel een prachtig en gezellig stuk te maken. Je vindt een dressoir vaak tegen één van de muren in je woonkamer. Op deze pagina krijg je tips op welke manier je de woonaccessoires op je dressoir kunt stijlen.

Zorg altijd voor een persoonlijke touch

Heb je een prachtig dressoir uitgekozen, dat van zichzelf al adembenemend is om naar te kijken? Goed gedaan! Zelfs de mooiste dressoirs zien er kaal uit zonder wat woonaccessoires die je erop laat pronken. Kies dus altijd voor wat leuke extra’s om je dressoir helemaal mee af te maken. In huis is het natuurlijk fijn om overal een persoonlijke touch aan toe te voegen. Dit kun je doen door een leuk fotolijstje neer te zetten. Je zou ook je lievelingsboeken op je dressoir kwijt kunnen. Verder is het een leuk idee om souvenirs van een bepaalde reis tentoon te stellen of bijvoorbeeld een bijzonder erfstuk op het dressoir te plaatsen.

Begin van hoog naar laag met het stagen van je woonaccessoires

Wanneer je bezig bent met het decoreren van een dressoir in je woonkamer, is het belangrijk om verschil in hoogte aan te brengen in de woonaccessoires die je kiest. Wanneer je spulletjes van verschillende hoogten neerzet, geeft dit een levendiger en speelser effect. Kies nooit woonaccessoires die allemaal dezelfde hoogte hebben. Dit ziet er maar saai uit. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld wat kandelaars met kaarsen op verschillende hoogten neer te zetten, creëer je een mooie balans op je halfhoge dressoir. Je kunt er ook voor kiezen om beeldjes, vazen met en zonder bloemen of bijvoorbeeld boeken op het dressoir neer te zetten.

Groepeer ook nooit je woonaccessoires in gelijke groepjes. Zet altijd één, drie of vijf stuks bij elkaar neer. De oneven getallen dragen bij aan de speelsere look en de balans op het dressoir.

Bloemen en planten doen het altijd goed

Tegenwoordig kun je de mooiste en meest kunstzinnige vazen kopen, die van zichzelf al zo vet zijn, dat er niet altijd een boeket bloemen in neergezet hoeft te worden. Kunstzinnige, keramieken vazen in allerlei vormen en kleuren doen het erg goed op een dressoir. Je kunt er ook voor kiezen om prachtige droogbloemen neer te zetten in zo’n bijzondere vaas. Verder doen planten het ook altijd goed. Hoe meer groen en kleur je in huis hebt van de bloemen en planten, hoe meer je interieur gaat leven. Wissel een lege vaas af met een volle vaas als je weer een keer een boeketje bij de plaatselijke bloemenwinkel haalt.

Dit vind je misschien ook leuk...